Gündem

81 İl İçin Şehircilik Anayasası Çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Şehircilik Şurası Yönlendirme Kurulu Başkanı görevinde bulunan Refik Tuzcuoğlu, 3 ay süreceği belirlenen şurada alınacak kararla beraber 81 şehir ile alakalı olarak şehircilikte yapılacakların anayasasının çıkarılacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yeni şehirleşme vizyonunun gelişen ve değişen koşullar çerçevesi içerisinde katılımcı bir şekilde belirlenmesi amacıyla düzenlenen “Şehircilik Şurası”nda ele alınacak konulara alakalı detaylı bilgiler sundu.

Şehircilik Şurası’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurulduktan sonra ilk defa yapıldığına ifade eden Tuzcuoğlu, şurada öncelikle şehircilikteki en temel sorunların ciddi anlamda masaya yatırılacağını ve bunlara ilişkin çözüm arayışlarının belirtileceğini ifade etti.

Şehirciliğin önemine vurgu yapan Tuzcuoğlu, “Şehircilik noktasında da yapmaya çalıştığımız şey aslında bakış açılarını bir kez daha değerlendirmek. Neredeyiz? Nereye doğru gidiyoruz? Ne yapmamız gerekir? Aslında bir anlamda bunun yeniden ayarının yapılması, amacımız bu.” dedi.

Komisyonlarda izlenecek yol haritasındanda bahseden Tuzcuoğlu, 3 ay sürecek şura kapsamında “Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım”, “Kentsel Dönüşüm, “Şehirleşme, Göç ve Uyum” ile “Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü” başlıklarının altında 4 komisyonun görev alacağını belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKTE

Şehircilik Şurası’nda tartışılacak konuların her birinin önem taşıdığını belirten Tuzcuoğlu, terazide ağır gelen öncelikli konuların “kentsel dönüşüm” olarak belirlendiğini ifade etti.

Kamupersoneli.net | AA