Gündem

9 İlde FETÖ/PDY Operasyonu: 23 Şüpheli

Manisa merkezli 9 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda gözaltına alınan 17’si polis, 6’sı öğretmen 23 şüpheli, adliyeye sevk edilmek üzere sağlık kontrolünden geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy’un yürüttüğü soruşturma kapsamında Manisa, Aydın, Erzurum, Ankara, Balıkesir, Denizli, Malatya, Van ve Amasya’da yapılan operasyonda, gözaltına alınan 23 kişi, “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütüne finans sağlamak” suçlamalarıyla Manisa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Şüphelilerin bugün emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Zanlılar arasında FETÖ/PDY’nin “emniyet imamları”nın da bulunduğu, bu kişilerin örgütteki üyelere yönelik toplantıları organize ettikleri ileri sürüldü. 

Manisa merkezli 5 ilde 17 Mayıs’ta FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün “emniyetten sorumlu imamları” ile bu kişilerle bağlantılı oldukları iddiasıyla aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 20 zanlı gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 15’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılanlardan 4’ü daha tutuklanmıştı. 

Operasyon kapsamında 27 kişi hakkında daha gözaltı kararı verilmişti. Polis ekipleri, 12 Temmuz’da 13 polis ve 6 öğretmeni, 13 Temmuz’da ve dün ikişer polisi gözaltına almıştı. Adreslerinde bulunamayan diğer 4 polisin yakalanması için başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

Kamupersoneli.net | AA