Gündem

9 Kasım Hakkari Şemdinli'deki Patlamada Şehit ve Yaralı Sayısı – Son Dakika

Hakkari’nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyünde akşam saatlerinde bir patlama yaşandı.

Üs bölgesinde bulunan arızalı mühimmattan kaynaklandığı ifade eden patlama sonrası ise şehit ve yaralı asker sayısına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. 

HAKKARİ ÜS BÖLGESİNDE PATLAMA

Meydana gelen acı olay akşam saatlerinde yaşandı; saat 17.00 Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki Sülgü Tepe üs bölgesindeki karakolda patlama meydana geldi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu gerçekleşen patlamada çok sayıda asker yaralandı. 

Konuyla ilgili ilk açıklama Hakkari Valiliği’nden yapıldı. Valilik tarafından yapılan basın açıklamasında yaşanan olayada dair kısa bilgiler verildi ve yaralı askerler olduğu açıklandı. 

Valilik tarafından yayımlanan basın açıklamasında, “09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır.” ifadeleri kullandı.

Yaralı askerler olay yerine gelen askeri helikopterler ile ilçeye taşındı. Burada bekleyen ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı askerler tedavi altına alındı. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Meydana gelen patlama olayına ilişkin bir açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Milli Savunma Bakanlığı Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu 25 askerin yaralandığını 7 askere ise ulaşma çalışmalarının devam ettiğini duyurulmuştu.

Bakanlık yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır.” denilmişti

VALİ YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari’nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyünde yaşanan patlama olayında yaralanan askerleri ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari’de üs bölgesindeki patlamaya ilişkin olarak;

“İdari, teknik çalışmalar için gerekli görevlendirmeler yapıldı, çalışmalar başladı. Şu anda patlamalar küçük de olsa, azalmış da olsa devam ediyor.

Buna bağlı olarak yangın da devam ediyor. Yangın söndürme, soğutma çalışmalarımız ve bu arada arama faaliyetlerimiz de aynı şekilde devam ediyor.” dedi.

ŞEHİT HABERİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ziyareti öncesinde Hakkari’deki patlama ile ilgili son rakamı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “7 şehidimiz, 25 yaralımız var” dedi.

YAYIM YASAĞI GELDİ

Patlama olayı ile ilgili olarak son gelen bilgilerde ise, Hakkari’nin Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği, Süngü Tepe Üs Bölgesi’ndeki olaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. yaratan'dan aci̇l şi̇falar di̇li̇yorum.geçmi̇ş olsun.

  2. Rabbim hepinizi korusun şafi ismi ile acil şifalar versin sizi ailenize ve yüce Türk milletine bağışlasın yarabbim acil şifalar ver kahveleri sevindirme

  3. Rabbim acil şifalar versin şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim

  4. sen yardım et mehmetçiğimize rabbim. rahmet kapılarını aç

  5. Hepimizin başı sağolsun Türk milletinin.Allahım sabır ver sen ailelerine . Başka şehitler olmasın yarabbim :(

  6. Allah mekanlarını cennet eylesin.Ailelerine de sabır versin inşAllah