Gündem

9 Mayıs Gündem Başlıkları

 1- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Uzak Doğu gezisi kapsamında ziyaret ettiği Yeni Zelanda’da, Genel Vali Jerry Mateparae ile valilik makamında bir araya gelmesi bekleniyor.




YASAMA YÜRÜTME ve SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Haftası kutlamaları kapsamında Sevgi Evlerinden gelen çocuklar ve Seksenler dizisi oyuncuları ile 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret edecek.



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’nın ev sahipliğinde yapılacak olan, ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Almanya, Ürdün, İtalya ve AB’nin de davetli olduğu “Suriye” konulu dışişleri bakanları toplantısına katılacak.


2-  Filipinler’de yapılacak devlet başkanlığı seçimleri takip ediliyor.


3- Filistin yönetimi Devlet başkanı Mahmud Abbas, Mısır temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşecek.

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.



KÜLTÜR-SANAT

1- İranlı yönetmen Mecid Mecidi, Medeniyet Üniversitesinde “Sinema Dili ile Kutsal” başlıklı söyleşi gerçekleştirecek.

2- İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF), Romen Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan açılış programı ile başlaycak.



SPOR

1- Spor Toto Süper Lig’de 32. hafta, Medipol Başakşehir-Fenerbahçe, Torku Konyaspor-Kasımpaşa karşılaşmalarıyla tamamlanacak.


2- PTT 1. Lig’de 33. haftanın son maçında 1461 Trabzon ile Denizlispor karşı karşıya gelecek.

3- Spor Toto 2. Lig’de play-off çeyrek final, Spor Toto 3. Lig’de ise play-off yarı final rövanş maçları bugün yapılacak.

 

4- Bayanlar Hentbol Süper Lig’de play-off final serisi üçüncü maçında Muratpaşa Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor karşılaşacak.


5- Erkekler Hentbol Süper Lig’de play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Nilüfer Belediyespor, Amasya Taşova YİBO-Merzifon Belediyespor, Beşiktaş Mogaz-Zağnos Erkek Hentbol, Göztepe-Trabzonspor karşılaşmaları oynanacak.

– Erkekler Hentbol Süper Lig play-out maçında Akçaabat Tütünspor ile Marmaragücü karşılaşacak.

AA