Gündem

AB Bakanı Çelik: Berlin Duvarı Koyuyorlar

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Anadolu Ajansı Editör Masasında Türkiye- AB ilişkilerini ve Avrupa gündemine dair son gelişmeleri değerlendirdi. AB Bakanı Ömer Çelik yaptığı açıklamalarda Türk Bakanların Almanya’da yapacakları toplantıların engellenmesinden hükümetin sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca Bakan Çelik “sistematik bir engelleme söz konusudur” dedi.

SİSTEMATİK BİR ENGELLEME

Çelik, Türk bakanların Almanya’da Türklerle yapacağı toplantıların engellenmesinden yerel makamların değil, hükümetin sorumlu olduğunu belirterek, “Sistematik bir engelleme söz konusudur.” dedi.

Ayrıca AB Bakanı Ömer Çelik, “Türkiye ile kendi aralarında bir Berlin duvarı kuruyorlar. Ama bu burada kalmıyor.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik Türkiye’nin yükselen güç olmaya başladığını da belirtti. Bakan Çelik açıklamasına Türkiye’nin yükselen güç olmaya başladığı andan itibaren Almanya ile arasında rekabet olduğunu belirterek şöyle devam etti;

 “Bu rekabeti bir sinerji üretecek, aramızdaki işbirliğini artıracak, kazan-kazana dönüştürebilecek şekilde yönetmemiz gerekirdi fakat Almanya bunu bu şekilde yönetemiyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA