Gündem

AB Bakanı Çelik: DEAŞ Eşittir FETÖ FETÖ Eşittir PKK

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Brüksel’de gerçekleştirilen Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısına katıldı. Gerçekleştirilen toplantının ardından basın açıklaması yapan Bakan Çelik önemli  açıklamalarda bulundu. 

”GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN KOZ OLARAK KULLANILMASI DOĞUR DEĞİL”

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, yapmış olduğu konuşmasında AB ile olan Gümrük Birliği anlaşmasına değinerek konu ile ilgili AB’nin konuyu koz olarak kullanmasının doğru olmadığı vurgusunu yaptı. Bakan Çelik, Gümrük Birliği anlaşmasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu. “Konuyu sağlıklı bir şekilde sürdürmemiz lazım. Bazı Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında ikili bir sorun olduğu zaman o ülkelerin Türkiye’ye karşı Avrupa mekanizmaları kullanmasını ya da Gümrük Birliğini bir koz olarak kullanmasını doğru bulmuyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değil. İkili sorunlar ayrıdır, Türkiye-AB ilişkileri ayrıdır. Bunu ayrı tutmakta fayda var.”

”DEAŞ EŞİTTİR FETÖ, FETÖ EŞİTTİR PKK”

Terör konusuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB’nin terör konusuna daha hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulayarak, “Geçmişte Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı’na da bizzat gösterdim. Türkiye’nin askerlerini ve vatandaşlarını öldüren teröristlerin resimlerinin AP’de sergi olarak gösterilmesini biz doğru bulmuyoruz. Terör örgütlerinin sembolleri ve propaganda imkanları ortadan kaldırmalıdır. DEAŞ’a hangi muamele yapılıyorsa Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ve PKK’ya da aynı muamele yapılmalıdır. DEAŞ eşittir FETÖ. FETÖ eşittir PKK’.” ifadelerini aktardı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA