Gündem

AB Bakanı Çelik'ten Avrupa Birliği İlişkilerine İlişkin Önemli Açıklama

IKBY’DEKİ REFERANDUM

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, IKBY referandumu hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Çelik konu ile ilgili açıklamalarında “Karar zaten bir faciadır. Kerkük’ün içine katılması da Mesut Barzani’nin dilinden Irak’ın yeni bir kan banyosuna dönüştürülmesi teklifidir.” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik referandum kararına ilişkin olarak “Referandum kararı çıktıktan, Barzani bunda ısrar ettikten, bağımsızlık ilanı gibi bir tutum içine girdikten sonra peşmergeye verilen her silah Türkmen’e, Arap’a ve Irak’ın diğer topluluklarına karşı kullanılır” dedi.

“MÜZAKERELERİ KESME OLARAK ALGILARIZ”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik IKBY referandumu açıklamalarının yanı sıra Türkiye AB ilişkilerine ilişkin de bir açıklama yaptı. Bakan Çelik açıklamalarında “Türkiye gibi büyük bir stratejik güçle, büyük bir devletle AB ilişkilerini biz böyle layüsel bir şekilde dondururuz, askıya alırız demek çocuk oyuncağı değil. Biz dondurma ya da askıya alma tavrını, bunu burada ilk defa söylüyorum, müzakereleri kesme olarak algılarız” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA