Gündem

AB Bakanı Çelik'ten Tek Adamlık ve Diktatörlük Açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Haber Türk’te katıldığı programda gündemi değerlendirdi. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik konuşmasında AB – Türkiye zirvesine de değindi. Bakan Çelik mutlaka bu zirvenin yapılması gerektiğine dikkat çekere Türkiye’nin rejiminin belli olduğunu ifade etti. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’in açıklamaları ise şöyle oldu;

“TÜRKİYE’NİN REJİMİ BELLİDİR, DEMOKRATİK BİR CUMHURİYETTİR”

“Bizde parlamenter sistem deneyimi var deniyor. Nerede var bizde parlamenter sistem deneyimi? Sürekli olarak, çok partili hayata geçtiğimizden bu yana darbelerle kesintiye uğramış. Parlamenter sistem bir tek AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den sonra kesintisiz bir biçimde bugüne kadar uygulanabildi. Onda da bir kapatma davası açıldı, 27 Nisan’da bir muhtıra teşebbüsü oldu, bilindik, bilinmedik bir sürü siyasi sisteme ve istikrara karşı suikast teşebbüsü, FETÖ’nün darbe girişimi. Dolayısıyla öyle bir parlamenter sistem geleneğinden bahsetmeleri doğru değil.”

“Türkiye’nin rejimi belidir. Demokratik bir cumhuriyettir. Rejim değişikliği cumhuriyetin içinden cumhuru çıkarmaktır, egemenliğin millete ait olması yetmez, kayıtsız şartsız olması gerekir. Cumhuriyetin özel bekçilere, koruyuculara ve muhafızlara ihtiyacı yoktur. Cumhuriyetin koruyucusu ve sahibi cumhurdur.”

DİKDATÖRLÜK AÇIKLAMASI

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik açıklamalarında tek adamlık ve diktatörlük iddiaları hakkında da çeşitli ifadelerde bulundu. Bakan Çelik, “Siyasi tarihte diktatör dediğin millete karşı tankın arkasına saklanır, bizim cumhurbaşkanımız milletiyle beraber tankın önüne çıkmıştır.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA