Gündem

AB Heyeti: " Daha düne kadar bu grupla beraberdiniz. "

Türkiye’ nin vizesiz geçiş sürecine ilişkin konular ağırlıklı olmak üzere, OHAL, darbe girişimi gibi konularda görüşmeler yapılan AB heyeti, Türkiye’ nin vizesiz geçiş sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ülkede yaşanan darbe girişimine yönelik yaptıkları açıklamada, ” Daha düne kadar bu grupla beraberdiniz, yaşadığınız şoku anlayabiliyoruz, ancak biz de olayı yeni çözmeye başladık. ” ifadesini kullanması; görüşmede tansiyonu artırdı.

Avrupa Birliği ülkelerine geçişin vizesiz olarak sağlanması konusundaki düşüncelerinde de ” 72 kriteri halen tamamlayamadınız. ” ifadelerine yer verildiği aktarıldı. AB heyeti ile görüşen temsilcilerimiz, ülkede darbe girişiminin yaşandığını, vizesiz geçiş sürecinde çalışmaların halen devam ettiğini aktardı.

AB OHAL’ e de karşı.

Avrupa Birliği heyeti, Türkiye’ nin OHAL sürecine de karşı olduklarını aktardı. Ülkede yaşanan darbe girişiminin farkında olduklarının ancak, OHAL sürecinin uzatılmasının doğru olmadığını ifade ettiler. Açıklamalarında, kendi ülkelerinde OHAL sürecinin yalnızca güvenlik önlemi olduğunu da aktardılar.

Kamupersoneli.net | ANKARA