Gündem

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan Belediye Şirket Yöneticilerine İstifa Çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş yaptığı açıklamalarında mazbatayı aldığı 8 Nisan’dan bu yana belediyede geçen ilk 100 günü değerlendirdi.

Mansur Yavaş açıklamalarında başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Ankara’da yönetim anlayışını değiştirdiklerini ifade ederek yaptıkları her şeyi hem ortak akıl hem de şeffaf bir şekilde duyurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Mansur Yavaş yapılan ihaleleri canlı yayaınlamakla kalmayacaklarını vurgulayarak bunun haricinde mal ve hizmet alımlarını da aynı şekilde internet üzerinden yapacaklarını ifade etti.

Mansur Yavaş açıklamalarında belediye şirketlerinde bazı problemlerin yaşandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği bir şey var; ‘insan ekibi ile gelmeli ekibi ile gitmeli’. Biz de ekibimiz ile yönetmek istiyoruz. Şöyle bir eleştiri yaptılar; ‘ikramiyeler ödenmedi’ diye. Şirket genel müdürleri, şirket yönetim kurulları ödesin. Şu anda sorumlular onlar. Demek ki belediyeye bağımlılar. Belediye bir şey vermezse alamıyorlar. O zaman tabii ki o bütçeyi yönetirken o insanların kimin olacağını seçmek benim hakkım. Daha önce de öyle olmuş. Belediye şirketleri ile ilgili denetim yapıldığı zaman ben hesap vereceğim belediye meclisinde; ama bir başkası yönetecek”

MANSUR YAVAŞ’TAN İSTİFA ÇAĞRISI

Bu açıklamalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İBB’deki istifaları hatırlatarak istifa çağrısında bulundu. Mansur Yavaş söz konusu açıklamalarında “neden istifa etmiyorsunuz?” diye sordu. 

Bu konuya ilişkin Mansur Yavaş’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Burada hala istifa etmeyen şirket yöneticileri var. Neden istifa etmiyorsunuz ki? Ankaralı yeni yönetimini seçti. Dolayısı ile yeni yönetim de kendi ekibi ile yönetime devam edecek. Siz niye gitmiyorsunuz? Aç değilsiniz açıkta değilsiniz. Baktığınız zaman içinde hakimler var, emekli olup çok yüksek maaş alan eski vekiller var. Niye ayrılmıyorsunuz? Üstelik zarar ettiriyorsunuz; örneğin Halk Ekmek. Biz Halk Ekmeğe kar ettirip daha ucuza ekmek vermek istiyoruz. Halk Ekmek de daha başka şeyler satmak istiyoruz. Halk bundan yararlansın istiyoruz.

Üreticinin malını direkt almak istiyoruz. Neden bunu yaptırmıyorsunuz ki bize? Ben sizlerin huzurunuzda görevlerini acilen bırakmalarını istiyorum. Belediye şirketlerinin yönetiminin belediye meclisinden seçilmesi gibi bir taslak hazırlandığı söylendi, hatta belediye encümeninin yapısının da değişeceği söylendi; ama şu ana kadar gündeme gelmedi. Yapılacak mı bilmiyorum”