Gündem

ABB Başkanı Yavaş Açıkladı ! Makam Araçlarında Büyük Azalış

Fatih Altaylı’nın sunduğu Habertürk’teki canlı yayına katılan Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Manusr Yavaş açıklamalarında makam araçları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Yavaş söz konusu açıklamalarında kiralık araçların 1953’ten 1251’e indirildiğini belirtti.

YAVAŞ’IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Mansur Yavaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Ekrem Bey göreve geç başladı. Ben bunu ilk başta gelir gelmez yaptım. Aday tanıtım toplantımda ‘araç israfına son vereceğim, başta kendi arabam olmak üzere gelir gelmez o çakarları söktüreceğim’ dedim. Kendiminkini de söktüm sadece koruma araçlarında var, bazen havalimanına acil gitmemiz gerekiyor. Ben belediye başkanıyım da vatandaşın vergisinden maaşımı alan insanım.

Sen ne hakla ondan önce geçiyorsun? Ne önceliğin var? Anlarım ambulans, itfaiye gider. Bunları söktürdük. Araçların envanterini çıkardık. Kiralık araçlar 1953 tane idi. 1251 tane indirdik. Yapacağımız tasarruf yılda 46 milyon lira. Kalecik, Haymana, Ayaş, Nallıhan’ı bu parayla abad edersiniz. Benim daire amirim gezmeye gidemeyecek. Kamunun hakkını kollamak zorundayız. Kendi özel işimde arabamı kullanmıyorsam hiç kimse kullanmayacak. Daha önce belediye başkanlığımda çocuklarım servisi kaçırırsa taksi tutardım. Çimler kurudu, kurursa kurusun! Çalıyor ama çalışıyor, bu sözü nasıl söylersiniz?

Acemi, yapamıyor desinler, bunlar kaldırılır. Yapanı bulursun, uzmanını getirsin. Bugüne kadar bir Allah’ın kulu cesaret edip, ‘Abi ben sıkışığım ne olur şuradan ihale versen de’ diyemiyor. İhaleye girebilir, alabilir, ödemelerinde yardımcı olurum ama benden bir avantaj beklemesin. Daha ileri gideceğiz, elektronik ihaleye geçtiğimiz zaman inşallah.