Gündem

ABB Başkanı Yavaş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kredi göndermesi!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Devletten parayı alıyorsun. Parayı yönetme sanatını ortaya koyman gerekir. Kredi bulmak senin işin.” ifadelerine göndermede bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Merkez Bankası faizinin yarı oranında  toplu ulaşım sorununu çözmek amacıyla 300 yeni otobüs almak için kredi bulduklarını duyurdu.

ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Milyonlarca vatandaşın her gün toplu taşımada sıkıntı çektiklerinin farkında olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bunları çözmek için çalışma başlattık. Bu nedenle 300 yeni otobüs alma teşebbüsünde bulunduk. Bununla ilgili yurt dışı ucuz faizli kredi bulduk ve belediye meclisimize talepte bulunduk” dedi.

KREDİNİZİ DIŞARDAN BULUN!

Toplu taşımada büyük bir sıkıntı olduğunu aktaran Yavaş şu anda bin 540 otobüs ile Ankaralı vatandaşa hizmet etmeye çalıştığını aktararak, “Bunların 200 tanesi ilçelerimize hizmet vermektedir. Dolayısıyla şu anda bin 340 otobüsle hizmet vermek durumunda kaldık. Bu nedenle 300 yeni otobüs alabilmek için belediye meclisimizden borçlanma yetkisi istedik. Cumhurbaşkanımızın söylediği ‘kredinizi dışardan bulun’ söylemine uygun olarak dış krediden borçlanma talebimizin mecliste kabul edilmesini umuyorum” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kazandıkları birkaç belediye bunların dengesini bozdu, kendilerini yerden yere atmaya başladılar. “Biz bu şartlarda Ankara’yı yönetemeyiz” diyorlar. Niye yönetemiyorsun kazandın ya yönet. Ben buradan Ankara’nın suyundaki kirliliği gideremem. Devletten parayı alıyorsun. Parayı yönetme sanatını ortaya koyman gerekir. Kredi bulmak senin işin. Aynı şey İstanbul için geçerli. Madem ki bu horona girdin, işi yapacaksın. Bana borçlanma noktasında Meclis müsaade etmiyor. Borç yiğidin kamçısıdır. Borçlanma noktasında da yine Meclis belli sorumlulukları alamaz. Biz bu işi çözeriz, bunu görürse Meclis de size gerekli desteği verir. Görmezse veremez” demişti.