Gündem

ABB Başkanı Yavaş'tan EYT Açıklaması: GSS Ödemesi Yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının 1. oturumunu gerçekleştirdi. Sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan toplantıda, gündem maddelerinin yanı sıra meclis üyelerinin verdiği önergeler de görüşüldü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamalarında EYT hakkında değerlendirmelerde bulundu. Mansur Yavaş açıklamalarında Emeklilikte Yaşa Takılanların GSS ödemelerini yapacaklarını belirtti. 

Mansur Yavaş açıklamalarında Göreve başladığı günden itibaren 100 günlük faaliyetlerini topladığı kitapçıkta emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için genel sağlık sigortasını ödemeye devam edeceği sözünü verdiğini hatırlattı.

EYT AÇIKLAMASI

Konu hakkında Mansur Yavaş’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Ankara’da yaşayan EYT’lilerin genel sağlık sigortalarını ödeyeceğimizin sözünü verdik. Onun haricinde kalkıp da emeklilikte yaşa takılanları emekli edeceğiz diye bir iddiamız olmamıştır. Açıkça tekrar ediyorum 31 Aralık’tan itibaren hükümetimiz genel sağlık sigortalarını ödemediği takdirde kişi başı 75 TL olan miktarı, belediye meclisine sunacağım ve birlikte karar vereceğiz, biz bunları ödeyeceğiz. Suriyelilere bakılıyor, Türkmenlilere bakılıyor, ücretsiz tedavi oluyorlar ama genel sağlık sigortasını 75 TL’yi yatıramayan EYT’liler muayene olamıyor. Bunu belediye karşılasın bundan rahatsız olan var mı arkadaşlar? Bütün söylediğim budur.”

Bir Yorum

  1. EYT çözümü için önce İLK ERKEN GENEL SEÇİMDE AKP ve RTE ( 46 yaşında emekli olup, sağa sola para saçıp, EYT'ye laf söyleyen) gidecek BAŞKSA YOLU YOK !!!