Gündem

ABD Başkanı Trump'dan Rahip Brunson İçin Türkiye'ye Geniş Çaplı Yaptırım Açıklaması

Amerikalı Rahip Andrew Craig Brunson, 2016 yılında terör örgütleri FETÖ, PKK ile suç işlemek ve casusluk suçlamalarıyla tutuklanmıştı. 

ABD’nin sık sık gündeme getirdiği konu hakkında ise yargı en son ABD’li rahibe ev hapsi cezası vermiş ve Andrew Brunson, Çarşamba günü İzmir Cezaevi’nden tahliye edilerek ev hapsine alınmıştı. KOuya dair son gelişme ise ABD Başkanı Trump’tan geldi. 

ABD BAŞKANI TRUMP’TAN BRUNSON UYARISI

ABD Başkanı Donald Trump kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bir açıklama ile rahip Brunson ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kendisine ait resmi Twitter hesabı üzerinden ev hapsinde bulunan Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson’un uzun zamandır gözaltında olması nedeniyle Türkiye’ye geniş çaplı ve uzun süreli yaptırım uygulanacağını söyledi. Donald Trump sosyal medyada paylaştığı açıklamasında, “ABD, Türkiye’ye büyük Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan olan Pastör Andrew Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!” ifadelerini kullandı. 

Konuya dair bir açıklamada kısa süre önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından gelmişti. Mike Pence yaptığı açıklamasında Türkiye’den rahibi serbest bırakmasını talep etmişti.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sizde güleni verin, size göre oda masum. Adamin işi din olsaydi teror orgutleriyle ne işi olacakti. Günahlarini mi çıkartmak için gitmiş yanlarına