Gündem

ABD Başkanı Trump'ın Tehdidi Hakkında Başbakan Yıldırım'dan Sert Sözler

Başbakan Binali Yıldırım ABD Başkanı Donald Trump’ın tehdidi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında ABD Başkanı Trump’ın işi zırvanadan çıkardığını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunlar Zirvesine katıldı. Başbakan Binali Yıldırım burada bir konuşma yaptı. Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında ABD’nin kudüs kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

BMGK’DA OYLAMA YAPILDI

Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım ABD’nin tek taraflı aldığı Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapan karar İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Olağanüstü Zirvesi’nde bir kez daha reddedildiğini ifade etti. Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde yapılan oylamaya da değindi. 

Buna göre Başbakan Binali Yıldırım Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde oylama yapıldığını ve yapılan oylamada 14 Güvenlik Konseyi üyesinin yanında Amerika’nın yanlız kaldığını ve son çare olarak Genel Kurul’da Amerika aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya geldiklerini ifade etti.

GÜÇLÜ OLMAK HAKLI OLMAK ANLAMINA GELMEZ

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında Amerika’nın ‘Eğer Amerika’nın aleyhinde oy verirseniz size mali yardım yapmayız, para vermeyiz, ayağınızı denk alın’ dediğini ve bunu diyecek kadar işi zırvanadan çıkardıklarını bildirdi. Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarının devamında her ülkenin egemen olduğunu ve bağımsız kararını verecek yetkinliğe sahip olduğunu belirtti ve ABD Başkanı Trump’ın güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmediğini anlamasını istedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında “BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamada 14 Güvenlik Konseyi üyesinin yanında Amerika yalnız kalmış ve son çare olarak Genel Kurul’da Amerika aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya kadar gelmişlerdir. ‘Eğer Amerika’nın aleyhinde oy verirseniz size mali yardım yapmayız, para vermeyiz, ayağınızı denk alın’ diyecek kadar işi zıvanasından Amerikan Başkanı çıkarmış gözüküyor. Ne kadar güçlü olursanız olun her ülke egemendir, bağımsız kararını verecek yetkinliğe sahiptir. ABD Başkanı şunu anlamalıdır, güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Her zaman haklı olan güçlüdür.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA