Gündem

ABD Başkanı Trump'tan Çok Önemli Türkiye Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump yeni bir açıklama yaparak Türkiye’nin operasyonu bağlamında getirilen yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini belirtti.

YAPTIRIMLAR KALDIRILDI

Ayrıca Trump’ın bu açıklamasının ardından ABD Hazine Bakanlığı tarafından da br açıklama yapıldı. Bu açıklamada 14 Ekim’de Türkiye’ye getirilen yaptırımların resmen kaldırıldığı ifade edildi.

Trump, Beyaz Saray’da, Türkiye ile ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik varılan ve dün sona eren “Barış Pınarı Harekatı’na 120 saatliğine ara verilmesi”ne ilişkin anlaşma konusunda açıklamalarda bulundu.

“GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULDU”

Açıklamalarında Anlaşmanın ardından Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatını durduğunu ifade eden Trump “Türkiye’ye 14 Ekim’de getirilen yaptırımların kaldırılması için Hazine Bakanlığına talimat verdim.” diyerek şöyle devam etti:

“20 millik (yaklaşık 32 kilometre) güvenli bölge oluşturuldu.”

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye ve Suriye sınırındaki son durum hakkında da açıklamalarda bulundu. Trump açıklamalarında “Bu sabah Türkiye hükümeti, benim yönetimimi Suriye’deki mücadeleleri ve operasyonlarını durdukları yönünde bilgilendirdi.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Trump “Şu anda bölgedeki ülkeler, Türkiye-Suriye sınırındaki polislik faaliyetlerine yardım etmek için tüm sorumluluğu üstlenmeli. Diğer ülkelerin de bu bölgeye dahil olmalarını istiyoruz. Petrolü güvence altına aldık bu nedenle de az miktarda ABD askeri, petrol olan alanlarda kalacak.” dedi.