Gündem

ABD Başkanı Trump'tan PKK İtirafı: Onlar Bizimle Çalıştılar

ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin dün başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Trump açıklamalarında Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu ifade ederek sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanının çoktan gelmiş olduğunu ifade etti.

Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump YPG için doğrudan PKK ifadesini kullanarak şöyle devam etti:

“Obama döneminde olduğu gibi Türkiye’nin ölümcül düşmanı olan PKK ile ortaklık yaptığınız zaman, bu son derece zor bir durum olur. Onlar uzun yıllardır birbirinden nefret ediyorlar”

DONALD TRUMP’TAN PKK İTİRAFI

Trump yaptığı açıklamalarında Kürtlerin kendi toprakları için savaştığını belirterek Kürtlerin 2. Dünya Savaşında kendilerine yardım etmediklerini Normaniya’da kendilerine yardım etmediklerini ifade etti. Ayrıca Trump “Kendi toprakları konusunda yardımcı oldular. Bu farklı bir şey. Kaldı ki Kürtlere inanılmaz derecede büyük miktarda silah ve mühimmat anlamında para harcadık” dedi.

Trump tüm bunlarla birlikte Kürtleri sevdiğini vurgulayarak PKK itirafında bulundu. Bu konuya ilişkin Trump açıklamalarında “Ancak orada farklı fraksiyonlar var. Mesela PKK var, farklı bir oluşum. Onlar bizimle çalıştılar. Zor bir grup ama bizimle çalıştılar. Onlar kendi toprakları için savaşıyorlar” ifadelerine yer verdi.