Gündem

ABD Büyükelçisi John Bass'dan Türk Görevliye İlişkin Yanıt Geldi!

ABD Büyükelçisi John Bass bugün Ankara’da diplomasi muhabirleri ile veda toplantısı yaptı.

Kimseyi Yargıdan Kaçırmıyoruz!

Veda toplantısında açıklamalarda bulunan John Bass, FETÖ’nün eski savcısı Zekeriya Öz ile irtibatta olduğu tespit edilmesinin ardından tutuklanan konsolosluk çalışanı Metin Topuz’un ardından bir Türk görevlinin daha gözaltına alınmamak için konsoloslukta saklandığı iddialarına yanıt verdi.

ABD Büyükelçisi John Bass konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz”

Gülen’in İadesi Yargı Konusu

Türkiye’deki görevi bitecek olan John Bass ayrılmadan önce Diplomasi Muhabirleri Derneği üyelerine açıklamalarda bulundu.

ABD Büyükelçisi’nin açıklamaları söyle oldu:

“ABD konsolosluk görevlisinin tutukluluğuna ilişkin bilgi alamadık ama temaslar sürüyor. Vize hizmetlerini durdurma kararı ABD hükümeti tarafından alındı. Metin Topuz Uyuşturucuyla Mücadele Organize Suçlar’da görevliydi. Bu işbirliği sayesinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandı.

Görev tanımını aşıp başka irtibatlar kurduysa bununla ilgili diğer bilgileri görmekten memnuniyet duyarız. ABD, bağımsız Kürdistan’ı desteklemiyor, Kürt koridorunu desteklemiyor, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün bozulmasını desteklemiyor.

İncirlik konusunu Türk yetkililere sorun. Yürürlükte olan anlaşmalar var. Askerlerin giriş çıkışları da bu anlaşmalara bağlı. Her hükümet, yabancı temsilcilerle nasıl ilişki kuracağını kendi belirler. Buna saygı duyuyoruz. 9.5 aydır Türkiye’de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu.

Bu hafta sonu ayrılıyorum. Fetullah Gülen’in iadesi yargı konusu. Bu talep diğer iade taleplerinden ayrı tutulmuyor. ABD hukuk sisteminde masumiyet karinesi temel ilkedir.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA