Gündem

ABD'de İnternet Mahremiyet Kuralları Değişiyor

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Barack Obama döneminin son günlerinde Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanan “internette kişisel bilgi güvenliğinin korunmasıyla ilgili kuralları” iptal eden yasa tasarısını kabul etti.

ABD’de, Barack Obama döneminin son günlerinde Federal İletişim Komisyonu tarafından onaylanan ancak henüz uygulamaya başlanmayan kurallar internet kullanıcıları lehine düzenlemeleri içeriyordu.

Düzenlemeler, kullanıcılardan izinsiz bilgi toplanması ve satılmasını önemli ölçüde engelliyordu.

Yasa tasarısına destek veren Cumhuriyetçiler, FCC’nin imzaladığı kuralların AT&T ve Verizon gibi genişbant internet sağlayıcılarını hedef alıp sınırlandırdığını ancak Facebook ve Google gibi halihazırda milyonlarca internet kullanıcısının kişisel bilgilerini toplayan şirketlere dokunmadığını savunuyor.

Öte yandan, yeni yasa tasarısının yanlış bir adım olduğunu iddia eden Demokratlar ve bazı Cumhuriyetçiler ise Facebook ve Google gibi şirketlerin uygulamalarında kişisel veri ayarlarıyla bilgi toplanmasının minimize edilebildiğini ancak genişbant internet sağlayıcı değiştirmenin çok daha zor bir şey olduğunu belirtiyor.

Yasa tasarısını, Başkan Donald Trump’ın imzalaması ve yasalaştırılması halinde bu kurallar tamamen ortadan kalkacak.

Kamupersoneli.net