Gündem

ABD'den F-35 Savaş Uçaklarının Teslimatı Konusunda Önemli Açıklama

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimli sürecin ardından F-35 savaş uçağı teslimatı konusunda yaşanacaklar merak ediliyordu. 

F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Programı Direktör Yardımcısı Koramiral Mat Winter, Türkiye’nin F-35 savaş uçaklarının teslimatı konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu. 

İKİ UÇAĞIN TESLİMİNİN MART 2019’DA OLMASINI BEKLİYORUZ

Hatırlanacağı üzere ABD ile Türkiye arasında geçtiğimiz aylarda bazı sorunlar yaşanmış ve iki ülke bazı konularda karşı karşıya gelmişti. Yaşanan bu sürecin ardından ise merak edilen konuların başında F-35 savaş uçakları konusu geliyordu. Bu konuda ABD’nin teslim sürecinde bazı kararlar alarak teslimatı geciktirebileceği iddia ediliyordu. 

F-35 savaş uçaklarının teslimine dair yaşanan gelişmeler bu şekilde olurken konuya dair çok önemli bir açıklama geldi. 

F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Programı Direktör Yardımcısı Koramiral Mat Winter, uçakların Türkiye’ye teslimine dair önemli ifadeler kullandı. 2 uçağın ön görülen tarihte Mart 2019’da Türkiye’ye teslim edilmesinin beklendiğini ifade eden Mat Winter şu ifadeleri kullandı. “İki uçağın daha Mart 2019’da teslim edilmesini bekliyoruz. 100 uçağın teslimatında bir değişiklik olduğuna dair herhangi bir işaret yok.”

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesinde, Pentagon’un 90 gün içinde Türkiye ile ilgili Kongre’ye rapor sunma şartını hatırlatan Winter, “Rapor için teknik ve programa ilişkin bilgileri sağladık ve rapor 90 gün içinde teslim edilmiş olacak.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA