Gündem

ABD'den Türkiye Açıklaması! Rahip Bırakılsa Bile Vergiler Değişmeyecek

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı alması ve Türkiye’nin aynı sertlikte karşılık vermesiyle iki ülke arasında yaşanan gelişmeler yakından takip edilir oldu. 

Bu kapsamda iki ülke arasındaki ilişkiler Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders tarafından ele alındı. Günlük basın toplantısında ABD ile Türkiye arasından yaşanan gerilime değinen Sarah Sanders bu gerilimin ne kadar devam edeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

‘VERGİLER DEVAM EDECEK’

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, düzenlediği basın toplantısında yapmış olduğu konuşmasında rahip Brunson’un serbest bırakılması halinde bile vergilerin kaldırılmayacağını söyledi. Bu konunun ABD’nin ulusal güvenliği ile ilgili olduğunu söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü, papaz Brunson’un serbest bırakılmasıyla yaptırım kararlarının gözden geçirileceğini söyledi. “Şu anda geçerli olan çelik vergisi, Papaz Brunson’ın serbest bırakılmasıyla kaldırılmaz. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizle ilgili. Ancak Brunson ve (ABD’nin gündeme getirdiği) diğer kişilerle ilgili Türkiye’ye getirilen yaptırımları o noktada gözden geçiririz.”

Sarah Sanders basın toplantısında ayrıca kendisine yöneltilen bir soru üzerine Türkiye’nin yaptırım kararına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bu konuda yapmış olduğu açıklamasında ABD’nin aldığı kararları ulusal güvenlik nedeniyle aldığını söyleyen Sarah Sanders, Türkiye’nin yaptırım kararlarını ise ABD’ye misilleme olarak yorumladı. “Türkiye’nin son misilleme kararını desteklemiyoruz.” diyen Sanders, Türkiye’nin getirdiği son gümrük vergilerinin kabul edilemez olduğunu ve yanlış istikamette atılmış bir adım olduğunu öne sürdü.

Kamupersoneli.net – ANKARA