Gündem

ABD'den Türkiye'ye PKK/PYD'ye Sağlanan Silahlar Hakkında Mektup

BD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, yapmış olduğu bir açıklama ile ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in önümüzdeki hafta Avrupa’da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşeceğini belirtti. Ayrıca, BD Savunma Bakanı Jim Mattis’in geçen perşembe günü de Fikri Işık’a PYD/PKK’ya sağlanan silahlarla ilgili bir mektup gönderdiğini de aktardı.

”TÜRKİYE’YE RUTİN ŞEKİLDE RAPOR VERİYORUZ”

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Washington’da düzenlenen Ulusal Basın Kulübünün öğle yemeğine katıldı ve burada Türkiye’ye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dunford, PYD/PKK’ya sağlanan silahlara yönelik açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin “ABD, Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü Kürt gruplara binlerce hafif ve ağır silah veriyor. Bu silahların DEAŞ ile mücadeleden sonra 65 yıllık NATO ortağınıza dönmeyeceğini nasıl temin ediyorsunuz?” sorusu üzerine ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, şunları aktardı, “Biz onlara (DEAŞ’a karşı) operasyonumuzun kilit unsurlarından birinin, görevimizi Türkiye ile ilişkilerimizi bozmadan tamamlamak olduğunu aktardık. Dolayısıyla Türklerle masaya oturduk ve kaygılarını gidermek için çok sıkı bir çerçeve hazırladık. Raporlama konusunda şeffafız. Yaptıklarımızı onlara tam olarak rutin bir şekilde rapor ediyoruz. Verdiğimiz silah tipleri ile ilgili şeffafız ve Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) verdiğimizi silahların sadece ve sadece Rakka operasyonu için verildiğini ve Türkiye’ye geçmeyeceğini denetlemek üzere mekanizmalar kurduk. Dolayısıyla bu konu bizim için oldukça önemli ve stratejik bir konu. Bunun farkındayız.”

ABD SAVUNMA BAKANINDAN MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK’A MEKTUP

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, açıklamalarında ayrıca, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a bir mektup yazdığını belirterek şunları aktardı. “Bakan Mattis önümüzdeki hafta Avrupa’da Türk mevkidaşı ile bir kez daha görüşecek ve bu konu üzerinden tekrar geçecek. Geçen perşembe günü de Türk mevkidaşına rutin bilgi vermek amacıyla detaylı bir mektup yazdı.”

Kamupersoneli.net – ANKARA