Gündem

ABD Elçiliğinden Yeni Uyarı

Amerika’dan yeni ve yeniden bir uyarı geldi.Bu sefer uyarıyı Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana’daki ABD vatandaşlarına yaptı.

Ankara’da 13 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecen terörist saldırıdan iki gün önce Ankara’daki vatandaşlarını uyaran Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nden bu sefer Nevruz Bayramı öncesi 4 şehirle ilgili uyarı geldi.

Bir kaç gün önce yine Ankara’daki vatandaşları Nevruz Bayramı’nın sonuna kadar devlet kurum ve kuruluşlarının, Askeri ve polis binalarının, merkezi yerlerin, alışveriş merkezlerinin çevrelerinde fazla bulunmamaları konusunda uyarmıştı. Uyarıda “Nevruz Bayramı haftası boyunca gerekirse gittiğiniz yol güzergahlarını değiştirin” ifadeside bulunuyordu.

Hedef Olabilecek Şehirler : Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana 

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği bu sefer 4 şehirde yaşayan vatandaşlarını birden uyardı.Nevruz bayramı’nın olduğu hafta boyunca Ankara, İzmir, Adana ve İstanbul’da kalabalık yerlerden, devlet kurum ve kuruluş binalarından, askeri ve polis emniyet binalarından mümkün mertebe uzak durulması gerektiğini belirtti. Yapılan uyarıda Diyarbakır’da kutlanacak nevruz kutlamalarına da dikkat çekilirken.Diyarbakır ‘da kutlanacak Nevruz Bayramı’nın çok fazla kitleyi çekeceğini ve çeşitli terörist saldırılar için çok kolay provakasyon unsuru olabileceğine değinildi.

Almanya ‘da Uyarılarda Bulunmuştu

Almanya ‘da dün İstanbul ve Ankara’daki konsolosluklarını aldıkları ihbar doğrultusunda kapattıklarını bildirmişti. Almanya Dış işleri bakanlığı’ndan yapılan açıklamada durumun boşverilmeyecek kadar ciddi olduğu üzerinde duruluyordu. Ayrıca dün yine İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Özel Alman Lisesi’de güvenlik sebebiyle 1 gün tatil edilmiş, okul çalışanlarına ve velilere durum sms olarak bildirilmişti.

Dün 

ABD elçiliğinden 4 şehir için yeni uyarı
Ankara’daki bombalı saldırı öncesinde vatandaşlarını uyaran ABD Büyükelçiliği, Nevruz öncesi 4 şehirle ilgili vatandaşlarını uyardı.

Kamupersoneli.net