Gündem

ABD Ve Rusya'da Hareketli Anlar! Programlarını Peş, Peşe İptal Ettiler!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Beyaz Saray Basın Yetkilisi Alyssa Farah ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Beyaz Saray’a dönmesinden sonra yaptığı açıklamasında acil bir durumun olmadığı ifade edildi.

ABD Başkan Yardımcısı Farah twitter üzerinden yaptığı açıklamasnda ise;

“Başkan Yardımcısının Washington’da kalmasını gerektiren bir durum oluştu. New Hampshire’a yapacağı ziyareti yeniden ayarlamak için sabırsızlanıyor.” dedi.

TRUMP HAKKINDA AÇIKLAMA

Konu hakkında açıklama yapan bir Beyaz Saray yetkilisi ise Pence’in Beyaz Saray’a dönmesinin ABD Başkanı Donald Trump’ın sağlık durumu ile ilgili hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi.

ABD Ve Rusya'da Hareketli Anlar! Programlarını Peş, Peşe İptal Ettiler!

Medyada çıkan haberlerde ise Beyaz Saray Basın Yetkilisi Alyssa Farah ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in morfin benzeri bir kimyasal olan opioid kriziyle hakkında düzenlenen etkinliğe katılmak üzere New Hampshire’ya yapacağı yolcuğu iptal ettiği ifade edildi.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rus su altı araştırma gemisinde meydana gelen yangında hayatını kaybeden 14 denizcinin ölümü hakkında yaptığı açıklamasında;

“Bu kaza, Rusya ve ordumuz için büyük bir kayıp.” demişti. 

Ayrıca yaşanan yangın nedeniyle programını iptal eden Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD Ve Rusya'da Hareketli Anlar! Programlarını Peş, Peşe İptal Ettiler!

Putin görüşme sonrasında çok sayıda deneyimli insanın hayatını kaybettiğini ifade etti ve;

“Kazanın meydana geldiği gemi sıradan bir gemi değildi. Hayatını kaybeden 14 kişi arasında 7 birinci seviye kaptan vardı ve 2’si Rusya Kahramanı ödülüne sahipti.

ABD Ve Rusya'da Hareketli Anlar! Programlarını Peş, Peşe İptal Ettiler!

Bu kaza Rusya ve ordumuz için büyük bir kayıp.Kazadan kurtulanlara ve ölen denizcilerin ailelerine gerekli yardımların sağlanmasını, kazaya ilişkin araştırmayla şahsen ilgilenmenizi ve bana rapor vermenizi istiyorum.” dedi.

Bu açıklamalar sonrasında detayları paylaşan Savunma Bakanı Sergey Shoygu ise denizaltıda çıkan yangın hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.