Gündem

Abdullah Gül'den Gezi olayları ile ilgili flaş cevap: Çok büyük bir ayıp!

Gezi olayları davasında tüm sanıkların beraat etmesinin ardından Osman Kavala’nın yeniden gözaltına tutuklanması ile gündem olması ile ilgilili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Karar Gazetesi’nde Gezi Olayları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

BAKAN SOYLU: HANÇER GİBİ SAPLANDI

Gül’ün yaptığı açıklamalara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Kimse kusura bakmasın, o günkü Cumhurbaşkanımızın, sanki o olayların yaşandığı bir Türkiye’de yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığı’nı, bu ülkenin bir ferdi olarak, Süleyman Soylu olarak içime hançer gibi saplanmıştır. Hem Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakacaksınız hem Tayyip Erdoğan’ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugün gelip sırça köşklerinizde devletin size sunduğu bütün imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kötülük olarak anlatmaya çalışacaksınız.  Yazıklar olsun size. Çok net ve açık söylüyorum, ne yapacaksanız yapın.  Bu millet sizi de biliyor, çektiği sıkıntıları da bu oyunu kimin ortaya koyduğunu da biliyor. Siz Amerika ile Avrupa ile beraber olun. Allah şahittir, Tayyip Erdoğan Allah ve milletle beraberdir.” ifadelerini kullarak tepki gösterdi.

GÜL: ÇOK BÜYÜK BİR AYIP

Soylu’nun açıklamaları sonrasında Abdullah Gül de sosyal medya üzerinden kendisine tepki gösterenlere cevap verdi.

Gül sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Karar Gazetesi’ne verdiğim mülakatta gezi olayları ile ilgili kısmın kasıtlı olarak çarpıtılmasını çok büyük bir ayıp ve çirkinlik olarak görüyorum. Söyleşinin ilgili kısmını kamuoyunun vicdanına aynen sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül'den Gezi olayları ile ilgili flaş cevap: Çok büyük bir ayıp!