Gündem

Açık Kapı aracılığı ile sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Açık Kapı ne işe yarar?

Açık Kapı projesi, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.

TALEPLERİNİZ VALİLİKLERE İLETİLİR

Açık Kapı projesi ile vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebilmektedir. Talepler, geliştirilen internet uygulaması ve Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılabilmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Açık Kapı Birimlerine yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Başvurular elektronik sisteme kaydedilmekte ve ilgili birimlere yönlendirilmekte, vatandaşa “Müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz.” bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılmaktadır. 7 iş günü içerisinde talep sonuçlandırılmaktadır. Vatandaş sürecin her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebilmektedir. Açık Kapı üzerinden nakit para yardımı, gıda yardımı ve diğer sosyal yardım taleplerinizi iletebilirsiniz. 

SOSYAL YARDIM BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Açık kapı web sayfası üzerinden sosyal yardım başvurusu yapmak için BURAYA TIKLAYINIZ ve hemen ardından kimlik ve iletişim bilgilerinizi girin ve daha sonrasında, onay kodu gönder butonuna basınız. Cep telefonunuza gelen ‘’Onay Kodu’’ şifresini girin ve diğer adımları izleyin.

Açık Kapı aracılığı ile sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Açık Kapı ne işe yarar?

BAŞVURU SORGULAMA

Başvurularınızın sonuçlarını ise, yine Açık kapı ana sayfası üzerinden ‘’Başvuru Sorgula’’ butonunu tıklayın. Başvurunuz sonrası sistem tarafından size verilen numarayı T.C. kimlik numaranız ile birlikte girerek onay kodu gönder butonuna tıklayınız.

Kayıt esnasında girdiğiniz cep telefonu numarasına sistem tarafından SMS olarak onay kodu gönderilecektir. Onay kodunuzu girdikten sonra başvurunuzun detaylarına ulaşabilirsiniz.

Açık Kapı internet sayfası üzerinden yaptığınız yardım talep başvurularınızı E-Devlet üzerinden de takip edebilirsiniz.

AÇIK KAPI NEDİR? AÇIK KAPI ÜZERİNDEN NELER YAPILIR?

Açık Kapı birimlerinin temel görevi, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danışma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ve kaymakamlıklardaki bürolara doğrudan ya da dijital ortamda (web sitesi veya e-Devlet üzerinden) başvuru yapılabilen Açık Kapı birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.

Açık Kapı aracılığı ile sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Açık Kapı ne işe yarar?

Açık Kapı sadece, sizin sosyal yardım veya diğer yardım taleplerinizi, taleplerinize ilişkin diğer kamu kurumlarına hızlı iletişimi sağlayan bir kurumdur.

AÇIK KAPI HAKKINDA ÇIKAN ASILSIZ HABERLER

İçişleri Bakanlığı, “emekli ve 1000 Türk lirası yardım alanlar hariç, geri kalan vatandaşlara sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400, çocuklara 100 Türk lirası verileceği”ne ilişkin iddia ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Ayrıca “Bayramda vatandaşlara 400 TL harçlık ve 400 TL yardım verilecek, bunun için açık kapı üzerinden başvuru yapılabilir” iddiaları da kesinlikle YALANDIR.