Gündem

Açık Kapı sosyal yardımlaşma başvuru ekranı! Açıkkapı Para ve gıda yardımı başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye’de artan Coronavirüs salgını karşısında binlerce işyeri kapatılırken, on binlerce vatandaş, ya ücretsiz izne ayrıldı ya da işten çıkartıldı. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olan vatandaşların sokağa çıkması yasak ilan edildi. Tüm bu gelişmelerin ardından, ekonomik sıkıntıya düşen vatandaşlara, devlet tarafından ve bazı büyükşehir belediyeleri tarafından yardım kampanyaları başlatıldı.

AÇIK KAPI İLGİLİ YERLERE YÖNLENDİRME YAPAR!

Açık Kapı yardım başvurusu nasıl yapılır? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Koronavirüs sebebiyle sıkıntı yaşayan vatandaşlar valiliklere ya da kaymakamlıklara gitmek yerine e-devlet üzerinden Açık Kapı uygulamasına tıklayarak yardım başvurusunda bulunabilecek. Peki, Açık Kapı yardım başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar…

Devlet, tüm ihtiyaç sahiplerine hızlı erişim sağlamak üzere sosyal yardımlaşma sitesi olan ’’açık kapı’’ adında bir resmi internet sayfası açtı. Açıkkapı yardım başvuru sayfası üzerinden tüm ihtiyaç sahibi vatandaşların, nakit para yardımı ve gıda yardımı talepleri, ilgili kurumlara yönlendirilmek üzere alınma başlandı. E-devlet sitemi üzerinden yapılan yardım başvuruları, bulunduğunuz bölgedeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal yardım kuruluşlarının değerlendirme havuzuna gönderiliyor. Başvurusu onaylanan herkese, talepte bulundukları yardım kendilerine iletiliyor. Peki, Açıkkapı sosyal yardımlaşma başvurusu nasıl yapılır? Yapılan yardım başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? Kimlere nakit veya gıda yardımı yapılır? Açık Kapı sayfasından hangi işlemler yapılabilir? İşte ayrıntılar…

Açık Kapı sosyal yardımlaşma başvuru ekranı! Açıkkapı Para ve gıda yardımı başvuru sorgulama nasıl yapılır?

AÇIK KAPI NEDİR?

Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.

Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açıkkapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Hemen Başvuru ekranından taleplerinizi oluşturmak için BURAYA TIKLAYINIZ ve hemen ardından ‘’Başvuru Yap’’ kısmına tıklayarak kimlik ve iletişim bilgilerinizi girin ve daha sonrasında, cep telefonunuza gelen ‘’Onay Kodu’’ şifresini girin.

Açık Kapı sosyal yardımlaşma başvuru ekranı! Açıkkapı Para ve gıda yardımı başvuru sorgulama nasıl yapılır?

BAŞVURU SORGULAMA

Başvurularınızın sonuçlarını ise, yine aynı sayfa üzerinden ‘’Başvuru Sorgula’’ butonunu tıklayın. Başvurunuz sonrası sistem tarafından size verilen numarayı T.C. kimlik numaranız ile birlikte girerek onay kodu gönder butonuna tıklayınız.

Kayıt esnasında girdiğiniz cep telefonu numarasına sistem tarafından SMS olarak onay kodu gönderilecektir. Onay kodunuzu girdikten sonra başvurunuzun detaylarına ulaşabilirsiniz.

Açık Kapı internet sayfası üzerinden yaptığınız yardım talep başvurularınızı E-Devlet üzerinden de takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA YAYINLANAN ASILSIZ HABERLER

İçişleri Bakanlığı, “emekli ve 1000 Türk lirası yardım alanlar hariç, geri kalan vatandaşlara sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400, çocuklara 100 Türk lirası verileceği”ne ilişkin iddia ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, son günlerde bazı sosyal medya hesapları ve iletişim platformlarından kasıtlı ve asılsız şekilde valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren Açık Kapı birimleri aracılığıyla sosyal yardım dağıtıldığına dair paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

Söz konusu birimlerin, Bakanlık tarafından 2017’de kurulduğu ve bugün itibarıyla 81 il valiliği ile 161 ilçe kaymakamlığında faaliyetlerini sürdürdüğü aktarılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

“Açık Kapı birimlerinin temel görevi, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danışma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ve kaymakamlıklardaki bürolara doğrudan ya da dijital ortamda (web sitesi veya e-Devlet üzerinden) başvuru yapılabilen Açık Kapı birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.

Açık Kapı sosyal yardımlaşma başvuru ekranı! Açıkkapı Para ve gıda yardımı başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Devletimizin, koronavirüs salgınıyla yoğun şekilde mücadele eden kurumlarının iş yükünü yönetilemez noktaya getirmeyi amaçladığı belli olan bu tür kötü niyetli paylaşımlarla dezenformasyona neden olanlar, koronavirüs salgını kapsamında alınarak başarıyla uygulanan tedbirler çerçevesinde oluşan sosyal izolasyona zarar vermektedir.”

Sosyal medyada ve iletişim gruplarında bu şekilde asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında siber suçlarla mücadele birimlerinin gerekli takibi yaptığı belirtilen bilgilendirmede, tespitler üzerine gerekli suç duyurularında bulunulduğuna işaret edildi.

Açık Kapı sosyal yardımlaşma başvuru ekranı! Açıkkapı Para ve gıda yardımı başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürlükleri tarafından verilen tüm sosyal yardımları programlarını öğrenmek için BURAYA TIKLAYINIZ

SOSYAL YARDIM YAPAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ

1 – 1000 TL nakit destek kartları!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine nakit destek kartları dağıtılmaya başlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklamada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mevcut ödemelerinin dışınca acil 1000 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Haberin detaylarına ulaşmak için hemen başvuru ekranından taleplerinizi iletmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Açık Kapı sosyal yardımlaşma başvuru ekranı! Açıkkapı Para ve gıda yardımı başvuru sorgulama nasıl yapılır?

2 – Nakit para yardımı başvuru ekranı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi işini kaybedenler veya işyerini kapatmak zorunda kalanlar için nakit ve gıda yardımı yapacağını açıkladı. Nakit para yardımı için başvuru ekranı açıldı. Haber içeriğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi yardım başvuru ekranına ait link verilmiştir. Belirtilen linki tıklayarak online yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Detaylar için BURAYA TIKLAYINIZ

3 – 400 TL Nakit Para ve Gıda Yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi de yardıma muhtaç olan ailelere 400 TL’lik nakit desteği vereceğini açıklamıştı. Başvurular kapsamında ilk yardım paketleri 6 Nisan 2020 tarihinde dağıtılmaya başladı. Başvurular İzmir Belediyesi’nin internet sayfası üzerinden yapılmaya devam ediliyor. Detaylar için BURAYA TIKLAYINIZ

4 – İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvuru ekranı için BURAYA TIKLAYINIZ