Gündem

Açıklama Geldi 2023 Öğretmene Teknoloji Eğitimi Verilecek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı ve 2023 yılına kadar 2023 atölye ve laboratuvar öğretmenine güncel teknolojiye uygun olarak teorik ve uygulamalı mesleki eğitimlerin verilmesi öngörülüyor. 

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı arasında bilim ve teknoloji üzerine kurdukları köprü ile savunma sanayi alanında nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması adına büyük mesafe almış olacaklarını ifade etti. 

Bakan Selçuk imza töreninde bi konuşma yaptı ve açıklamalarında öğretmenin niteliği değişmeden bir eğitim sisteminin niteliğinin değişemeyeceğini vurguladı. 

Bakan Selçuk açıklamalarında okulların gelişen teknolojiyle uyum sağlamasında sıkıntı yaşanırsa eğitimin ekonomiyle ilişkisini kurmada güçlük çekileceğini ifade ederek eğiti ekonomi ve demokrasi ile birlikte bir sac ayağı olduğunu bu ayaklardan bir tanesinin eksik olduğunda sinerji oluşmayacağını ifade etti. 

İş birliği kapsamında 2023 öğretmen ile sınırlı kalacağını düşünmediğine dikkati çeken Bakan Selçuk “Bereketli olsun diyorum şimdiden.” dedi.