Gündem

Açıklanan Asgari Ücret Tutarından Memnun musunuz?

Türkiye genelinde çeşitli iş alanlarında asgari ücret ile çalışan yaklaşık 6 milyon işçinin 2018 yılında alacakları asgari ücret tutarı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan asgari ücret için belirlenen rakamın 1603 lira olması yönünde karar çıktığı ifade edildi. Peki açıklanan asgari ücret tutarından memnun musunuz?

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ 1 AY SÜRDÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen 4. ve son toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Türk İş, TİSK ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Belirleme Komisyonu tarafından alınan karara ilişkin Bakan Sarıeroğlu toplantıdan çıkan kararı açıkladı.

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, açıklamalarında görüşmelere 1 Aralık tarihinde başlandığını ve yaklaşık bir ay sürdüğünü vurguladı. Görüşmeler kapsamında dört farklı toplantı yapıldığını ve bu toplantılarda işçi ve işverenlerin taleplerinin dinlendiğini ifade etti. Türk İş asgari ücret için açıkladığı önerisini hatırlatan Bakan Sarıeroğlu TİSK’in de bazı hassasiyetleri olduğunu açıkladığını duyurdu.

ASGARİ ÜCRET 1603 TL OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuya dair konuşmasında milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücrete ilişkin açıklamalarında ise ‘asgari ücretin 1603 lira olarak belirlendiğini bildirdi. Bakan Sarıeroğlu ayrıca alınan bu kararın Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun çoğunluk tarafından kabul edildiğini de açıkladı.

“Asgari ücreti belirleme çalışmaları 1 ay boyunca sürdü. Uzun süren müzakere süreci ardından nihayete erdirdik. Komisyonun çoğunluğuyla karar verdik. Bu yüzden müzakereler uzun sürdü. Brüt olarak 2029 lira, net 1603 lira olacak. Artış yüzde 14,2 olacak. 2016’dan itibaren başlattığımız asgari ücret desteği 2018’de de sürecek.”

AÇIKLANAN BU RAKAMDAN MEMNUN MUSUNUZ?

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu tarafından yaklaşık bir ay süren görüşmelerin ardından belirlenen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan 1603 liralık 2018 yılı asgari ücreti hakkında siz okuyucularımızın düşüncelerini merak ediyoruz. 

Bir Yorum

  1. Hiç memnun değilim elektrik ⚡️ %8.8 daha neleri var 3000 tl gideri oluyor bir çekirdek ailenin