Gündem

Adalet Bakanı: ' 6 Bin Civarı Gözaltı Var '

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 bin gözaltının bulunduğunu söyledi.  

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ CNN TÜRK’de bir programa katıldı. Bekir Bozdağ darbe girişimi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Programda gözaltılar ve darbe girişiminin detayları hakkında konuşuldu. 

Darbe Girişimi 

Darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde bulunan FETÖ mensubu askerler ile 15 Temmuz 2016 akşamında gerçekleştirildi. Darbe girişmi 15 Temmuz akşamı ve 16 Temmuz akşam saatlerine kadar devam edildi. 

Bize Tatbikata Gidiyoruz Dediler 

Darbe girişimi sırasında milli iradeye sahip çıkma adına halk sokağa ve meydanlara çıktı. Polis ekipleri tarafıdnan darbeci askerlere anında karşılık verildi. Daha sonra planlanan ve uygulanan operasyonlar sonucunda bazı askerler yakalanarak gözaltına alındı bazı askerler ise, darbe olduğunu anladıklarında silahlarını bırakarak polise teslim oldular ve milli iradenin yanında oldular. Teslim olan ve gözaltına alınan askerlere sebebi sorulduğunda ise ” abi bize tatbikat dediler, mühimmatları alıp tatbikata çıkıyoruz diye çıktık. Daha sonra şehirde olay çıktı polise yardıma gidiyoruz dediler bizde polise yardıma gelmiştik darbeden haberimiz yoktu ” cevabı alındı. 

6 Bine Yakın Gözaltı Var 

Adalet Bakanı Bekir Bozdaü CNN TÜRK’de bir programa katıldı. Programda çeşitli açıklamalar yapan Bozdağ, milli irade dimdik ayakta demokrasi kazandı ifadelerini kullanırken sunucunun sorusu üzerine Türkiye’de toplam 6 bin civarında gözaltı var dedi. 

Kamupersoneli.net / ANKARA