Gündem

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den son dakika af açıklaması! İnfaz düzenlemesi için gözler Meclise çevrildi

Adalet Bakanı Gül tarafından infaz düzenlemesi ile ilgili flaş bir açıklama geldi.

İNFAZ DÜZENLEMESİNDEN KAÇ KİŞİ YARARLANACAK?

Af yasası kapsamında infaz düzenlemesininden kaç kişinin yararlanacağı hakkında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Süreçte çok şey söylendi, doğrusunu Mecliste kanun teklifi verildiğinde, yasalaştığında göreceğiz.” dedi.

ADALET BAKANI GÜL’DEN FLAŞ İNFAZ DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI

Bakan Gül’ün açıklamaları şöyle:

Teklif verildikten sonra kapsam belli olacak. Şu an 300 bin tutuklu ve mahkum var. Bugün, yarın ya da bu hafta meclise gelir. Kapsamı meclis belirler. Bazı hassasiyetleri önemle gözetiyoruz. Adam öldürme ve cinsel suçlar, uyuşturucu konusunda sayın Cumhurbaşkanımızın toplumun hiçbir kesiminin kabullenmeyeceği suçları dışında tutulması yönünde bir iradesi vardı. O anlamda bir hazırlık olduğunu söyleyebiliriz. Teklifle göreceğiz ama buna yönelik tabi meclisin aldığı karar uygulanır.

BAKAN GÜL AÇIKLADI: DENETİMLİ SERBESTLİK UZAYABİLİR

Ayrıca denetimli serbestlik süresinin uzatılması gündemde. Bu yönde bir çalışmanın olduğunu biliyoruz.

AF YASASININ MECLİSE GELMESİ SÜRPRİZ OLMAZ

Bugün meclise gelmesi sürpriz olmaz. Hemen hemen çalışmalar bitmişti. MHP ile istişareler de tamamlanmıştı. Çok ciddi bir durum olmazsa genel kurula gelir ve Türkiye için en doğru karar çıkar diye düşünüyoruz.

HAPİSHANELERDE CORONA VİRÜSÜ VAKASI VAR MI?

Ceza infaz kurumlarımızda halen bir vaka yok. çok büyük tedbirler aldık. Yeni gelenler ya da tutuklamalar oluyor. Onlarla ilgili bir karantina bölgesi belirlendi. Sonda koğuşlara alınıyor.