Gündem

Adalet Bakanı Gül: Af Teklifi Dışında Bir Taslak Hazırladık

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,Yeni Şafak Gazetesi’nin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu af teklifiyle alakalı olarak farklı bir teklifi hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Bakan Gül açıklamasında ise;

“Elbette bu düzenlemeler hep bir zaruretten kaynaklanmıştır. Bu tekliften bağımsız olarak ihtiyaçlar ve zaruretler çerçevesinde toplumda hassasiyeti rencide etmeyecek ceza adaletini de sağlama anlamında çalışmalarımız var.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla uygulamacılarla, akademisyenlerle bir teknik çalışma yapıyoruz” dedi.

Suç işleyenlerin karakolun bir kapısından girerek diğer kapısından çıktığını ifade eden Bakan Gül açıklamasında ise;

“Suç işleyen bir kişi karakolun bir kapısından girip diğer kapısından çıkıyor. Bu da insanların adalet duygusunu rencide ediyor.

Yapanın yanına kar kaldı, kalıyor’ algısı insanların kendine, topluma ve devlete olan güveni zedeliyor.

Büyük suçlar da küçük suçlardan yola çıkıyor. Ama suçlar cezasız kalınca tekerrür ediyor, daha büyüğünü yapıyor.

Biz bu konuyla ilgili de toplumda adalet duygusunu cezasızlık algısını ortadan kaldıracak, az da olsa cezasını çekeceği, ıslah olacağı model üzerinde çalışıyoruz.

Çalışmamızı tamamlandığında Meclis’in takdirine sunacağız.” dedi.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Maalesef adam suç işlemiş yaptığı yanına kar bakıyorsun denetimli serbestlik çıkmış katil gaspçı veya mala zarar vermiş bakıyorsun karşına çıkıyor olmaz böyle Adalet sonrada herkes Kendi adaletini kendi veriyor arkadaşlar suçlu cezasını çekecek

  2. Kardeşim af deyince neden hep katiller torbacılar gelio aklınıza, ekonomik suc denen bi suc var ben de bu olaydan dolayı yargılanıyorum. Suçum ne: zamanında karşılıksız çek için hapis kararını kaldırdılar bütün dolandırıcılar piyasa çıktı çek kesti millet ceremesini çekti snr bi anda tekrar hapis cezası geldi. Ben dolandırıldım millet çeklerini ödemedi, uzun süre işimi kurtarıcam diye ugraştım ve sonunda kendi çeklerimi ödeyemediğim için şimdi karşılıksız çekten yargılanıyorum. Şimdi af çıksın ki ailemin başında olayım istiorum. Şimdi ben haksızmıyım af istemekte. İnsan başına gelmeden bilemez neyin ne oldugunu o yüzden cezalarını çeksinler demek kolay, af tasarısı belli olmadan trafikte kaza sonucu bi ölüme senebiyet verir içeri girersin snr bütün gün dua edersin af çıksın diye; lafım af çıkmasın diye bas bas bagıranlara

  3. Kardeşim af deyince neden hep katiller torbacılar gelio aklınıza, ekonomik suc denen bi suc var ben de bu olaydan dolayı yargılanıyorum. Suçum ne: zamanında karşılıksız çek için hapis kararını kaldırdılar bütün dolandırıcılar piyasa çıktı çek kesti millet ceremesini çekti snr bi anda tekrar hapis cezası geldi. Ben dolandırıldım millet çeklerini ödemedi, uzun süre işimi kurtarıcam diye ugraştım ve sonunda kendi çeklerimi ödeyemediğim için şimdi karşılıksız çekten yargılanıyorum.