Gündem

Adalet Bakanı Gül: Cezaevlerinde Cinsel suçlardan 18 Bin 492 Tutuklu Var

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı açıklama ile Türkiye sınırları içerisinde cezaevlerinden bulunan cinsel saldırı suçlarından yargılanan mahkum sayısı ve cinsel suçlarla alakalı olarak söz konusu tedbirlerin elden bırakılmayacağını belirti.

Bakan Gül yaptığı açıklamasında; Türkiye sınırları içerisinde 18 Bin 492 kişinin cinsel suçlardan ve tecavüzden tutuklu olduğunu açıkladı. Ayrıca bakan Gül yaptığı açıklamasında; 51 bin kişi uyuşturucu suçundan, 41 bin kişi hırsızlıktan ve 18 bin kişininde cinsel suçlardan ve tecavüzden yargılandığını sözlerine ekledi.

Bakan Gül yaptığı açıklamasında; “Devlet Memurları Kanunu içerisinde yer alan ve bu türden kişilerin memur olamayacağı konular yargı önüne çıkarıldı ve bazı işlerde çalıştırılmaması ve çocuklardan uzak tutulması bunların tespit edilme durumu çocuklara yakın temasta bulunacak bazı meslek gruplarında bazı testere tabi tutulduktan sonra orada çalıştırılmaları ve sabıka kaydı bulunması kişilerin suçunun gözükme durumu gibi birkaç takım suç işleyen sanıklarla alakalı olarak değerlendirmelerimiz devam etmekte. Kimyasal kastrasyon dediğimiz söz konusu tedbirlerin bu işlerin sorununu net olarak çözeceği ve tedbir olarak uygulanacağı söz konusu tartışmaların düzenlemesini görüşüyoruz” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA