Gündem

Adalet Bakanı Gül'den Kıdem Tazminatına İlişkin Zaman Aşımı Açıklaması!

TBMM Genel Kurulunda, İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı’nın kabulünün ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bir konuşma gerçekleştirdi. Adalet Bakanı Gül yapmış olduğu konuşmasında kıdem tazminatına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. 

” ÇOK ÖNEMLİ BİR REFORMDUR”

Adalet Bakanı Gül, tasarının kabulüne ilişkin yapmış olduğu konuşmasında işçilerin hakkının korunmasına vurgu yaparak bu tasarının işçinin hakkına bir an önce almasına yönelik önemli bir reform olduğunu vurguladı.

“İşçinin hakkını, alın teri kurumadan vermek bizim en büyük şiarımızdır. Esasen burada birkaç gündür süren müzakerelerle de işçinin bir an evvel hakkını almasına yönelik hep ifadeler, dilekler serdedildi. Tasarı, işçinin bir an önce hakkına almasına yönelik çok önemli bir reformdur.”

ZAMAN AŞIMI 5 YIL OLACAKTIR

Konuşmasında zaman aşımı konusunada değinen Adalet Bakanı Gül, konuya dair  “Düzenlemeyle, hangi kanuna tabi olursa olsun, yıllık izin ücreti, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı, kötü niyet tazminatı ve eşit davranma ilkesine uyulmaksızın yapılan fesihten kaynaklanan zaman aşımları 5 yıl olacaktır.” açıklamalarında bulundu. 

AVRUPA ÜLKELERİNDEN ÖRNEKLER
Genel zaman aşımı süresinin Avrupa’daki örneklerini aktaran Bakan Gül, bu sürelerin Fransa ve İtalya’da 5 yıl, Almanya ve Rusya’da 3 yıl olduğuna vurgu yaptı.

 “Burada işçilerimizin aleyhine herhangi bir düzenleme getirilmemektedir. Zaten hak sahibi bu anlamda bir an evvel hakkına ulaşmak için dava yoluna başvurmaktadır. Burada işçi çalışırken dava açamayacağı için zaman aşımı asla işlememektedir, fesihten itibaren işlemesine yönelik düzenleme yapılmıştır.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA