Gündem

Adalet Bakanı Gül FETÖ Davalarındaki Tutuklu Sayısını Açıkladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül gündeme ilişkin konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamamalarına FETÖ davalarına da yer verdi. Bakan Gül FETÖ davalarından tutuklanan sayısını da açıkladı. 

“50 BİN 66 TUTUKLU BULUNMAKTA”

Bakan Gül açıklamalarında “FETÖ yargılamalarında şu anda 50 bin 66 tutuklu bulunmakta. Bu yargılamalar sebebiyle tahliyeler, tutuksuz yargılamalar da olmakta ya da yeni yargılamada elbette yeni tutuklamalar da olabilir. 2 bin 128 kişi hakkında bir mahkumiyet verilmiştir. FETÖ soruşturmalarında 591 kişi beraat etmiştir. 7 bin 468 soruşturma dosyası bulunmaktadır. Bunlar genel olarak değişiklik arz etmektedir. Yani bugün de, yarın da dava açılıyor, mahkumiyet kararı alanlar, beraat edenler oluyor.” ifadelerine yer verdi.

“250 ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK”

Ayrıca Bakan Gül “Büyük fedakarlıklarla yargılamalar milletimiz adına devam ediyor. Milletimiz müsterih olsun, 250 şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Adalet terazisinden şaşmadan bu suçlular cezalarını alacaklar. Ağırlaştırılmış müebbetler geliyor. Terör örgütü mensupları birbirlerine rüyalarla ‘Bugün çıkıyoruz, yarın çıkıyoruz’ diye söylediklerinde, bu ağırlaştırılmış müebbet, örgütün psikolojisini çökertmiş durumdadır. İtiraflar, çözülmeler de artmaktadır.” dedi.

İHRAÇLAR 

Ayrıca açıklamalarında ihraçlara yer veren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 4 bin hakim savcının ihraç edildiğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak Bakan Gül açıklamalarında “”4 bin hakim savcı ihraç edildi. Bu toplam hakim savcıların üçte biri. Bu, yargıya güvenin azalmasının en büyük sebeplerinden biri.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA