Gündem

Adalet Bakanı Gül: Yüksek Seçim Kurulu Daha Kurumsal Yapıya Kavuşmalı!

TBMM Anayasa Komisyonunda Yüksek Seçim Kurulu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerine katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül burada bir konuşma yaptı. Adalet Bakanı Gül konuşmasında Yüksek Seçim Kurulu’nun yapısına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

YKS DAHA KURUMSAL OLMALI AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yüksek Seçim Kurulu’nun yapısına yönelik yapmış olduğu açıklamalarında kurumun geçmişte yapmış olduğu seçimlerde göstermiş olduğu başarısını hatırlattı. YKS’nin adil ve başarılı birçok seçimi atlattığını vurgulayan Bakan Gül değişen bazı durumlardan dolayı YKS’nin kurumsal yapısının gelişmesi gerektiğini ifade etti. 

Adalet Bakanı Gül konuya yönelik sözlerinde, “Türkiye’de seçimlerin dürüstçe yapılması, Türkiye’de seçim hukukunun yerleşik içtihatlarının olduğu Türk demokrasisi adına sevindirici bir durumdur. Millet iradesinin üstünlüğü, seçimlerin saygın, dürüst, bağımsız kurullarca, onların denetiminde, hakemliğinde yapılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

”BUGÜNE KADAR DÜRÜST SEÇİMLER İCRE ETMİŞTİR”

Adalet Bakanı Gül konuşmasında bundan sonra yapılacak seçimlerde gerçekleşecek farklılıklarıda anımsatarak YSK’nın bu farklılıklara hazır olması gerektiği vurgusunda bulundu. 

” Türkiye’de de Yüksek Seçim Kurulu bu hakemliği anayasal çerçeve içerisinde milletimiz adına yapmaktadır ve bugüne kadar da bağımsız hareket ederek şaibesiz, dürüst seçimler icra etmiştir. Kanunla birlikte daha da nitelikli hale kavuşacağı aşikardır. Hem Cumhurbaşkanımızın milletimiz tarafından seçilecek olması, milletvekili sayısının artması, yurt dışında seçimlerin yapılarak vatandaşlarımızın oy kullanması gibi sebepler Yüksek Seçim Kurulunun daha nitelikli personel, kurumsal yapıya kavuşmasını zorunlu kılıyor”

Kamupersoneli.net – ANKARA