Gündem

Adalet Bakanı : " Hazırlıklar Son Aşamada"

Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ:” Değerli basın mensupları, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi başkanı aynı zamanda sayın Dışişleri Bakanı Sn. Marina Kaljurandve heyeti ile bir görüşme yaptık. Avrupa Konseyi ve Türkiye arasında çok güçlü iş birliği ve ilişki söz konusu daha önce darbe teşebbüsünden sonra sayın genel sekreter gelmişti.

Sayın Bakanın Ziyareti Bize Güç Vermiştir

Şimdide bakanlar komitesi başkanının Türkiye’ye ziyareti bize güç vermiştir. Avrupa Konseyi ile bizim bakanlar düzeyinde de yürüttüğümüz çalışmalar var 2 Eylül’de uzmanlar tekrar bir araya gelecek. Ayrıca sayın başkanla darbe teşebbüsünden sonra , meydana gelen gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Kendilerinin sorduğu bazı sorular oldu , onlara bizde cevaplar verdik. Oldukça faydalı bir görüşme olduğunu ifade edebilirim.” dedi

Türk Halkı ve Hükümetine Destek

Marina Kaljurandve : “Hepinize çok teşekkür ediyorum. Türk halkına ve hükümetine desteklerimizi iletiyorum. Darbenin hiç bir şekilde bir meşruiyeti olmaz. Suçluların mutlaka adalete teslim edilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin sözleşmelere ve bağımsız yargıya verdiği tahahhütü yerine getirmesi bizi son derece yüreklendirdi. Görüşme konusunda farklı konulardan konuştuk. Soruşturmalar ve yargıları konuştuk. Adil ve şeffaf konuları konuştuk. Medya konusunda da görüş alışverişlerinde bulunduk. Bu çerçevede Bakana çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi konusundaki tüm değerlere sahip çıktığı için teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Hazırlıklar Son Aşamada 

Adalet Bakanı Fetullah Gülen’in iadesi ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya “FETÖ iadesi ile ilgili ABD’ye gönderilen 4 dosyamız var bu dosyalar darbe girişiminden önceki dosyalardır. Darbe teşebüsünden sonraki soruşturmalar devam ediyor. Delillerin toplanması, değerlendirilmesi zaman alıyor. O yüzden gönderilemedi. Bu arada Ankara, İzmir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları Fetullah Gülen Hakkında yakalama kararı verdiler. O kararlar bakanlığımıza geldikten sonra ingilizceye çevirilecek ve ABD’ye iletilecektir. Şu anda hazırlıklar son aşamada . Önümüzdeki hafta muhtemelen gönderilecektir.” şeklinde yanıt verdi.

Kamupersoneli.net | Ankara