Gündem

Adalet Bakanlığı 50 Milyon Vatandaşın Kimlik Bilgisinin Sızdırılması Konusunda Düğmeye Bastı

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ‘nın, 50 Milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin internete sızmasından sonra Seçim Kanunu’nda değişiklik yapmak için harekete geçtiği öğrenildi. Adalet Bakanlığı’ndaki yetkililerden alınan haberlere göre bundan böyle seçmen bilgisi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) eliyle siyasi partileri eskisi gibi verilmeyecek ve söz konusu bilgilerden sadece seçmenin adı , soyadı ve sandık numarası bulunacak.

Veriler Sızdırıldı! Vatandaşı İkamet Adresine Kadar İnternette Geziyor
Hackerlar tarafından çalındığı öğrenilen ve internete yüklenen bir veritabanında , 49 milyon 611 bin 709 Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin bulunduğu öğrenilmiş ve bu haber gündeme bomba gibi düşmüştü. Türkiye nüfusunun büyük bir çoğunluğunun anne adı, baba adı, tc kimlik numarası dahil açık adresinin de yer aldığı bu bilgiler vatandaşta büyük tedirginlik yarattı.

50 Milyon Kişinin Bilgileri Nereden Sızdı?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) veritabanından ele geçirildiği öğrenilen ve uzmanlar tarafından kesin gözüyle bakılan bilgilerin internete sızdırılması Adalet Bakanlığı’nı alarma geçirdi. Adalet Bakanlığı bundan sonraki seçimlerde Seçimlerde işlenen verilerin artık partilere verilmesinin önüne geçilecek.Kişisel verilerin korunması açısından önemli bir adım olacak bu hamleyle bundan sonra yaşanacak kişisel veri çalınması vakalarının bir nebze önüne geçilmesi planlanıyor. Ulaştırma Bakanı konu hakkında ” böyle bir durum söz konusu değil” demişti . Fakat söz konusu internet sitesinde sorgu yapıldığı zaman bir çok kişinin ikamet adresine kadar tüm bilgiler bulunuyor.

Söz konusu bilgilerin sızdırılması kapsamında soruşturmanın başladığı haberi verildi. 

Kamu haberlerinden ve çok daha fazlasından kamupersoneli.net adresi sayesinde haberdar olabilirsiniz.