Gündem

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk İstatistik Sonuçlarını Açıkladı

09.03.2016 Çarşamba Tarihi itibari ile Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Arabuluculuk Uygulamalarına İlişkin İstatistik Verilerini Açıkladı.

– Arabuluculuk uygulamalarına ilişkin istatik çalışmaları linki içeriğinde anlaşma hakkında anlaşma sağlandığı ve ya sağlanmadığı yer almaktadır.

– Konularına göre arabuluk uygulamaları içerisinde 32 ( otuz iki ) farklı konu yer almaktadır ve bu konular ile ilgili grafik bulunmaktadır.

– Sonucuna göre arabuluk istatistikleri sonucunda % 4 oranında anlaşma sağlanmadığı görsel olarak anlatılmıştır.

– Arabuluk uygulamalarının illlere göre dağılımına bakıldığında ise % 65 oranında en fazla hizmet sağlanan şehir İstanbul olarak belirlenmiştir , İstanbuldan sonraki şehirde ise % 35 oranında Bursa gelmektedir.

– 2016 Yılı arabulucuk istatistik verileri sonuçları ise görse bir şekilde yuvarlak grafik üzerinde ayrıntıları ile gösterilmiştir.

– Görüşme süreleri istatistik sonuçları incelendiğinde ise 1419 kişinin 1 gün içerisinde uzlaşma sağladığı ,222 kişinin bir günden kısa bir zaman içerisinde uzlaşma sağladığı , bir günden uzun bir haftadan kısa sürede uzlaşma sağlayan kişi sayısı 61 , uzlaşma süresi bir haftadan fazla süren kişi sayısı ise 112 kişi olarak grafikte yer almaktadır.