Gündem

Adalet Bakanlığı İçin Şeref Malkoç'un Adı Geçiyor ! Kimdir? Nerelidir?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etmesi ile başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ise bu akşam açıklanıyor. Kabine için Şeref Malkoç’un Adalet Bakanı olacağı iddia ediliyor. 

Peki Şeref Malkoç kimdir? Bu konu hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.. 

ŞEREF MALKOÇ KİMDİR?

Şeref Malkoç, 1960 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Trabzon’da tamamladı. Lise yıllarında MTTB Ortaöğrenim Komitesi Başkanlığı yaptı. Ayrıca Şeref Malkoç İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1982 yılında bitirdi ve Trabzon’da 10 yıl serbest Avukatlık yaparak bu süre içerisinde çeşitli Sivil Toplum Kuruluşunda yöneticilik yaptı.

Bunun yanı sıra Şeref Malkoç KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Anayasa dersi anlattı. Şeref Malkoç, Refah Partisi (RP) Trabzon İl Başkanlığı yaptı. 20 ve 21. dönem Trabzon’dan Milletvekili seçildi. 

Tüm bunların yanı sıra Şeref Malkoç 15 Kasım 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulu tarafından Kamu Başdenetçisi olarak seçildi. Ayrıca Şeref Malkoç 5 Aralık 2016 tarihinden bu yana görevine devam etmektedir. Malkoç evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA