Gündem

Adalet Bakanlığı'ndan ABD Vize Vermedi Haberlerine İlişkin Basın Açıklaması!

Adalet Bakanlığı, bazı medya organlarında ortaya atılan ‘ABD Adalet Bakanlığı Heyetine Vize Vermedi’ haberlerine ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN BASIN AÇIKLAMASI 

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan basın açıklamasında, daha önceden planlanan bir etkinlik kapsamında bir heyetin ABD’de gitmesinin öngörüldüğü ancak ABD ile yaşanan vize krizinin ardından bu seyahatin iptal edildiği bildirildi. Bakanlık ayrıca iptal edilen etkinlik kapsamında heyetin vize başvurusunda bulunmadığı aktarıldı.

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan basın açıklaması,

”Basın yayın organlarında yer alan “ ABD, Adalet Bakanlığı heyetine vize vermedi” başlıklı haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. 

Bakanlığımızdan bir heyet, 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında ABD resmi makamlarınca yapılan bir davet üzerine, bu ülkeye bir çalışma ziyareti planlamıştır. Ancak iki ülke arasında son dönemde yaşanan vize krizi nedeniyle adı geçen ziyaret Bakanlığımızca iptal edilmiştir. Doğal olarak Bakanlığımız mensuplarının şahsen veya onlar adına resmi kanallardan yapılmış herhangi bir vize başvurusu da bulunmamaktadır. Dolayısıyla “Adalet Bakanlığı heyetine vize verilmediğine” ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA