Gündem

Adalet Bakanlığı Yeni FETÖ Dosyalarını ABD'ye Gönderdi

Kırklarelin’de Adalet Bakanlığı tarafından FETÖ’nün sivil imamlarından Hakan Çiçek’in Gülen ie darbe girişiminin yaşanmış olduğu gün ve öncesinde doğrudan görüştüğünü ortaya çıkaran yeni belgeleri ABD’ye gönderdi.

Akıncı Üssü çevresindeki arazide bulunan ve FETÖ’nün sivil imamlarından Kemal Batmaz ile Hakan Çiçek’e ait olduğu belirlenen cep telefonlarında darbe girişiminin emir ve talimatının FETÖ elebaşı Gülen tarafından verildiğine yönelik yeni delillere ulaşıldığı ifade edildi.

Konuya yönelik olarak; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen yeni delillere göre, darbenin planlayıcılarından olan Çiçek, “Eczacı Abdi” kod adlı örgüt üyesi aracılığıyla Gülen’le, cep telefonundan çeşitli programlarla doğrudan görüştüğü ortaya çıktı.

Ayrıca bu konuyla alakalı olarak yapılan incelemeler neticesinde “Eczacı Abdi” kod adlı örgüt üyesinin de gerçek kimliğine ulaşıldığı belirtildi.

İADE TALEBİ TEKRAR EDİLDİ

Adalet Bakanlığı, FETÖ elebaşı Gülen’in darbe girişiminin emrini verdiğini ve yönettiğini ortaya çıkaran yeni delilleri ABD Adalet Bakanlığına gönderdi.

Bakanlık, ABD Adalet Bakanlığı ile Çiçek’in Gülen’le görüşmelerini, Batmaz’ın bağlantılarını tamamen ortaya çıkaran söz konusu yeni delilleri paylaştı.

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ABD Adalet Bakanlığına gönderilen yazıda, Türkiye’nin terörist başı Gülen’e yönelik iade talebi tekrarlandığı ifade edildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA