Gündem

Adana'da Hamile Eşini Öldürdü: İyi Hal ve Haksız Tahrik İndirimi Aldı

Söz konusu olay Adana ilinin Seyhan ilçesinde 11 Eylül 2014’te meydana geldi. 14 yaşında evlenen, 15 yaşında Mısra isimli bir kız çocuğu sahibi olan Burcu Çiftçi eşi Muhammet Çiftçi tarafından kıskançlık yüzünden sürekli tartışmaya başladı. Bu tartışmalardan dolayı Burcu Çiftçi sık sık baba evine gitmeye başladı.

Son olarak dört aylık hamile olduğunu öğrenen kadın öldürülmeden 2 gün önce baba evinden geri kocasının yanına geldi. Çift bir kez daha kıskançlık yüzünden bir kez daha tartıştı. 

Hürriyet’in aktardıklarına göre Kocası, kızını ve eşini yanına alarak bir mısır tarlasına giderek burada eşini sandalyeye oturtup göğsünden 3 el ateşle vurdu. Zanlı, daha sonra otomobille olay yerinden kaçıp kızını Mustafa M. isimli bir kişiye vererek, “Kızım sana emanet” dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI

Cinayet dedektifleri tarafından katil koca yakalandı. Koca çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklanan koca eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü iddia etti. 

Konu ile ilgili olarak mahkeme 12 Mayıs 2015’te sanığı oy çokluğu ile “Hamile eşini öldürmek” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Ayrıca katil kocanın cezası “haksız tahrik ve iyi hal”den dolayı 18 yıl 4 aya düşürüldü.

ANNE AÇIKLAMA YAPTI

İndirim uygulanmasına ilişkin kızı öldürülen anne Songül Teber bir açıklama yaptı. Teber açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Haksız tahrik almak için aldatıldığı yalanını söyledi. Kararı temyiz gittik. Ancak değişen bir şey olmadı. Biz tekrar temyize gönderdik. Hem kızımı hem de doğmamış torunumu öldüren o adamın idam edilmesi ya da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istiyorum. Ancak ölen kızımın yaşı kadar bile ceza almadı katil”

Bir Yorum

  1. İyi hal uygulaması kaldırılmalıdır..Takım giy kıravat takın cezan indirilsin bu ne saçmalık..