Gündem

Adana ve Mersin'de FETÖ/PDY Operasyonları

Adana ve Mersin’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 22 şüphelinin 10’u adliyeye sevk edildi.


Adana Emniyet Müdürlüğü ile Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Adana kent merkezi, Ceyhan ilçesi ve Mersin’de, 9 Mayıs gününde FETÖ/PDY’ye yönelik 25 adrese yapılan ve 17 kişinin yakalandığı eş zamanlı operasyonlar kapsamında 5 kişi daha gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 12 tanesi serbest bırakıldı. Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Y.U, emekli müezzin B.C, yurt müdürü O.K, yurt görevlisi E.S, emekli memur H.E, esnaf G.Ö, Y.V.U, A.T.T. ve M.K ile iş adamı M.T, “Terör örgütüne üye olma ve örgüte finans sağlama” suçlarından adliyeye sevk edildi.

Örgütün yurt, dershane ve özel okulunun da bulunduğu 25 adrese yönelik operasyonda, bazı bilgisayar imajlarına el konulmuş, bir okul, bir dershane ve 2 öğrenci yurduna kayyum ataması yapılmıştır.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara