Gündem

Adaylar Dikkat ! YKS Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından YKS sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçların ardından adaylar okul tercihlerinde bulunacaklardır.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Erdal Dursun öğrencilere ve velilere üniversite tercih dönemiyle ilgili çeşitli uyarılarda bulundu. Konu hakkında tüm detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz.

TERCİHLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Erdal Dursun açıklamalarında öğrencilerin çok ciddi bir dönüm noktasına geldiklerini bu noktada iyi karar verilmenin önemli olduğunu Devlet Üniversitesi olsun da ne olursa olsun, hangi bölüm olursa olsun diye düşünen algının yenilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Erdal Dursun açıklamalarının devamında “Çünkü son zamanlarda kendini ispat etmiş vakıf üniversiteleri, Anadolu’da ki birçok devlet üniversitesinin nitelik ve nicelik olarak önüne geçmiş durumda. Öğrenciler üniversite tercihlerini yaparlarken bir takım yol gösterici parametrelere dikkat etmelidir. Bunlardan birincisi üniversitenin konumu ve şehir içindeki ulaşılabilirliği üniversiteler için önemlidir” ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca Erdal Dursun’un açıklamalarına göre öğrencilerin üniversitelerin doluluk oranlarına, burs imkanlarına, kontenjanlara çok dikkat etmelilerdir. Tercihlerde sağlık ve mühendislik bölümleri çok popüler bir halde ve bu popülerlik korunuyor. Ayrıca kariyer uzmanlığı kadrolarının önemi arttı. Bu bölüm ile kolayca yükselme imkanı yakalanabilir. Ayrıca unutulmaması gereken bir diğer husus 3. havalimanının havacılık bölümlerinden istihdam sağlayacak olmasıdır. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA