Gündem

Adıyaman'da ve Kahramanmaraş'ta Okullar Tatil Edildi! – Yarın hangi okullar tatil edildi, 12 aralık okul tatili

BİTLİS

Bitlis’te kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerdeki okullarda YİBO ve pansiyonlu öğrenciler hariç tatil edildi.

Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 12 Aralık Çarşamba günü idari izinli sayılmalarına karar verildiği belirtildi.

ELAZIĞ

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Sivrice’de bugün etkili olan fırtına nedeniyle valilik kararıyla ilçede eğitime, yarım gün ara verildiğini söyledi.

Okulların öğleden sonra tatil edildiğini belirten Gürtürk, “Sivrice ilçesinde fırtınanın etkili olması nedeniyle valilik kararıyla öğleden sonra okullar tatil edildi.

Öğrencilerin herhangi bir zarar görmemesi için böyle bir karar alındı. Yarın Sivrice ilçemizdeki okullar eğitimine devam edecek” dedi.

Öte yandan ilçede yağış ve kuvvetli rüzgarın aralıklarla etkisini sürdüreceği belirtildi.

ADIYAMAN

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar sel nedeniyle 1 gün tatil edildi.

Taşan dereler ve meydana gelen sel nedeniyle ulaşımın aksadığı Gerger ilçesinde okulların 1 gün tatil edildiği duyuruldu.

Gerger Kaymakamlığı aldığı kararla, taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okulları yarın tatil etti.

Kahramanmaraş’ta okullar tatil mi oldu? Son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Söğütlü Çayı’nda oluşabilecek sel riski vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Elbistan’a son 24 saat içerisinde metrekareye 18,3 kilogram yağış düştü. Peki Kahramanmaraş’ta okullar tatil mi oldu? Merak edilen detaylar haberimizde… 

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Söğütlü Çayı’nda oluşabilecek sel riski göz önünde bulundurularak çay kenarındaki 3 okulda 1 günlüğüne eğitime ara verildi.

Elbistan ve çevresi, gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıksız olarak devam eden sağanak yağmurun etkisi altında kaldı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Elbistan’a son 24 saat içerisinde metrekareye 18,3 kilogram yağış düştü.

Söğütlü Çayı’nın beslendiği bölgelere düşen yağış ise metrekareye 28 kilograma ulaştı. Etkili sağanak yağış, Elbistan’a bağlı Tapkıran Mahallesi civarından doğan ve çok sayıda yerleşim yerini geçtikten sonra Ceyhan Nehri ile birleşen Söğütlü Çayı’nda taşkın ve sel riskini de beraberinde getirdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) ve Elbistan Belediyesi yetkilileri de yapılan inceleme sonrasında Söğütlü Çayı’nda sel oluşabileceği riskini göz önünde bulundurarak Elbistan Kaymakamlığı ile konuyu paylaştı.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, acilen toplanarak Söğütlü Çayı’nın geçtiği Esentepe Mahallesi kesimindeki İMKB Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, Esentepe Ortaokulu ile Elbistan Anaokulu’nda eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi kararı aldı. Bu karar doğrultusunda 3 okuldaki öğrenciler evlerine gönderildi.