Gündem

Af Yasasında Son Dakika Gelişmesi! Bakan Gül Duyurdu

MHP’nin af teklifi hakkındaki soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Birkaç aya daha sağlıklı bir şekilde siyasi partilerin kafa yoracağı bir çalışma yapıyoruz. Hassas bir çalışma. Takvimle ilgili bir şey henüz çıkmadı” ifadelerini kullandı

MHP‘nin af teklifi ne oldu?

FETÖ çok kripto bir örgüt. Hakim savcı, polis ve asker bunların en kripto hem de ölümüne, ayrıca hassas çalıştıkları bir yapı.

Davayı, kira davasını kaybeden bile bu FETÖ’cü diye geliyor. Emin olmak için tüm belgeler bilgiler değerlendiriliyor. Nokta koyduk, ‘tamamen temizlendi’ diye de hiçbir kurum için diyemeyiz.

Titizlik var. Somut delillerle çalışılıyor. Kesinleştikçe kurumun gündemine gelir.

AF DEĞİL AMA…

MHP’nin teklifi ile ilgili cumhurbaşkanımız da açıklama yaptı.

Türkiye’de ceza adaleti anlamında bazı suçlar var ki hiç içeriye girmiyor. Adam hırsızlık yapıyor girmiyor, öbürü de infaz süresi çok kısa. Bazısı çok yatıyor, bazısı yatmıyor mu?

Şu anda arkadaşlar bununla ilgili çalışıyor. Cezaevinde hangi suçlardan hangi tarihlerde ne etkisi olmuş fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Bir af değil ama bir fotoğraf.

İnfaz sistemi hassas bir konu. Yakın zamanda muhtemelen tüm siyasi partilerle başta MHP ile de oturulur, bunlar masaya konabilir. Amaç suçun önlenmesini sağlamak.

MHP’nin teklifini okudunuz mu, destek verdiğiniz unsurlar var mı?

Denetimli serbestlik anlamında belli suçlarla ilgili değerlendirilebilecek unsurlar var.

Af değil ama.  Bu konu partiler üstü bir konu. Hepimizin dramı. Hepimizin ortak sorunu. Siyasetten uzak kalıcı bir şekilde konuşmak lazım.

İhtiyaca göre revize edilmeli. Partiye de genel bir sunum yaptık. O çerçevede

Siz taraftar değil misiniz kişisel olarak?

Af anlamında mağdurlar var. Toplumun ihtiyaçlarına göre.

Ne kadar suçluyu kapsar?

Söylemek erken.

Ne zaman çıkar?

Birkaç aya daha sağlıklı bir şekilde siyasi partilerin kafa yoracağı bir çalışma yapıyoruz. Hassas bir çalışma. Takvimle ilgili bir şey henüz çıkmadı.  

Bir Yorum