Gündem

AFAD acı haberi duyurdu! İzmir'de ölü ve yaralı sayısı yükseldi

Ajanslardan aktarılan son dakika haberlerine göre İzmir’deki şiddetli depremden acı haberler gelmeye devam ediyor. İzmir’de dün 14:51’de bir deprem meydana gelmiş ve şiddeti 6,6 olarak açıklanmıştı. Meydana gelen bu depremde bazı binalar yıkıldı ve ölü ile yaralı sayısının arttığı belirtildi.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından deprem hakkında bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada İzmir’deki depremde vefat edenlerin sayısının 24’e yükseldiği belirtildi. Bu deprem kapsamında etkilenen illerimizde toplam 804 yaralı vatandaşımız olduğu vurgulandı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, saat 04.00 itibarıyla depremin ardından 31’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde, 341 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

DİĞER İLLERDEN DE YARALI HABERİ GLİYOR

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden (SAKOM) tarafından aktarılanlara göre 1’i boğulma nedeniyle olmak üzere 24 vatandaşımız depremde vefat ederken İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 olmak üzere 804 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 8’inde çalışmaların tamamlandığı, kalan 9 binada çalışmaların devam ettiği kaydedildi.