Gündem

AFAD İzmir için yardım çağrısı yaptı! Gıda kolisi ve battaniye ihtiyacı var

AFAD sosyal medya hesabından İzmir depremine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada yardım çağrısı yapılarak İzmir’de afetzedelere dağıtılmak üzere şu an sadece standart gıda kolisi ve battaniye ihtiyacı olduğu vurgulandı.

GIDA KOLİSİ VE BATTANİYE İHTİYACI VAR

AFAD tarafından yapılan açıklamada İzmir’de deprem sonrası bölgeye yapılan yardım faaliyetlerinin AFAD koordinasyonunda yürütüldüğü belirtildi. Bu doğrultuda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İhtiyaç sahibi afetzedelere dağıtılmak üzere şu an için sadece standart gıda kolisi ve yeni battaniye ihtiyacı vardır. Halihazırda başkaca bir yardım malzemesine veya ihtiyaç fazlası kullanılmış eşya ihtiyacı bulunmamaktadır. İhtiyaç oluşması halinde ayrıca bildirilecektir. Söz konusu gıda kolisi ve yeni battaniye yardımlarını ulaştırmak isteyen kişi ve kuruluşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurabilirler.”

KURUM İLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER

Söz konusu açıklamanın devamında beslenme hizmetleri konusunda ise ana sorumlu kuruluşun Türk Kızılay olduğu ve bu konudaki faaliyetin halen devam ettiği belirtilerek beslenme ile destek olmak isteyenlerin kurum ile irtibata geçmeleri ve koordinasyon içinde olmaları gerektiği vurgulandı.