Gündem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Denizli'deki Depremin Bilançosunu Açıkladı!

8 Ağustos 2019 tarihinde (bugün) Denizli’de meydana gelen deprem hakkında Denizli İl Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yazılı bir açıklama yapıldı ve depremi bilançosu açıklandı.

Büyüp deprem sonrasında 22 tane daha artçı depremin meydana geldiği belirtildi.  Yapılan açıklamaya göre Denizli genelinde 56 depremin daha meydana geldiği duyuruldu.

Denizli İl Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada;

“Denizli Bozkurt ilçesinde 6 ve Baklan ilçesinde 4.1 şiddetindeki depremlerle sarsıldı. Özellikle Bozkurt ilçesindeki deprem bölgede birçok ilde şiddetli şekilde hissedildi.

Şiddeti büyük olan ana şokun ardından bölgede artçılar ise devam ediyor. Denizli’nin Baklan ilçesinde bugün saat 14.19’da, Bozkurt ilçesinde ise 14.25’de 5.7 şiddetinde iki büyük deprem meydana geldi.

Deprem Bozkurt, Çardak ve Baklan ilçelerindeki kerpiç evlerin yıkılmasına, binalarda ise hasar oluşmasına neden oldu.

Deprem vatandaşlarda büyük panik yaşatırken, büyük depremlerin ardından meydana gelen artçılar ise tedirginliğin devam etmesine neden oluyor.

İki büyük depremin ardından bölge ilçelerinde sonuncu 16.31’de olmak üzere 22 artçı deprem meydana geldi.” ifadeleri yer aldı.